Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μετέχει ο Δήμος Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μετέχει ο Δήμος Πεντέλης

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2016 ο Δήμος Πεντέλης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί, από το 2002, ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2016 αποτελεί διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης των πόλεων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016, και συνεισφέρει πολλαπλά στην αλλαγή των συνηθειών των πολιτών επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Αυτό, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «θα βοηθήσει την πόλη μας να αναπτυχθεί οικονομικά και να γίνει περισσότερο καθαρή, ήσυχη, ασφαλέστερη, με λιγότερο συνωστισμό και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε».

Ως εκ τούτου ο Δήμος καλεί και ενθαρρύνει τους δημότες να συμμετάσχουν ενεργά στη βιώσιμη κινητικότητα, μέσω συγκεκριμένων προτεινόμενων δράσεων, όπως οι παρακάτω:

  • Επιλογή περισσότερο βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και το βάδισμα για την εργασία και αναψυχή, ιδιαίτερα στα κεντρικά σημεία του Δήμου.
  • Χρήση των δικτύων δημόσιας συγκοινωνίας και του δικτύου της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου.
  • Επιλογή «πράσινων» διαδρομών σε ζωτικές περιοχές του Δήμου: Άλσος Ζωοδόχου Πηγής – παραρεμάτιος πεζόδρομος Πατρών (Δ.Κ. Μελισσίων), πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δ.Κ. Νέας Πεντέλης), περιαστικό δάσος Πεντέλης (Δ.Κ. Πεντέλης).
  • Εβδομάδα «χωρίς αυτοκίνητο», με κορύφωση την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, κυρίως στις κεντρικές γειτονιές του Δήμου.
  • Μη στάθμευση οχημάτων σε κεντρικές οδούς του Δήμου: Λεωφ. Δημοκρατίας – Ελ. Βενιζέλου – Παν. Τσαλδάρη (Δ.Κ. Μελισσίων), Ηρώων Πολυτεχνείου (Δ.Κ. Νέας Πεντέλης), Βασ. Γεωργίου – Ελ. Βενιζέλου (Δ.Κ. Πεντέλης).
  • Συμμετοχή εταιρειών και καταστημάτων στις δράσεις, επιβραβεύοντας τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους που κινούνται βιώσιμα (ειδικές άδειες, μικρά δώρα).
  • Μετακίνηση των μαθητών από/προς τα σχολεία μέσω διαδρομών του αστικού ιστού με ποδήλατο, βάδισμα και δημοτική συγκοινωνία.
  • Μείωση ταχύτητας οχημάτων στο δίκτυο γύρω από τα σχολεία.
  • Συμμετοχή των σχολείων και των παιδικών σταθμών και ενημέρωση των μαθητών: ανάπτυξη παιχνιδιών βιώσιμης κινητικότητας, ζωγραφική με θέμα «Πηγαίνω με τα πόδια και το ποδήλατο στο σχολείο μου».
  • Προβολή του βίντεο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς.

Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση του Δήμου προς τους πολίτες, «η συμμετοχή μας θα προβάλλει την ταυτότητα του Δήμου μας και θα συμβάλλει στην ανάδειξή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Έξυπνη Κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε συνέχεια το αυτοκίνητο, ακόμα και για τις πιο μικρές αποστάσεις. Ας κάνουμε τον σωστό συνδυασμό. Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω», σημειώνει ο Δήμος.

Οι ενδιαφερόμενοι για επιπλέον πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Ε.Ε. European Mobility Week 16-22 September 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet