60 νέους κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Πεντέλης
Κοινωνία

60 νέους κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Πεντέλης

Κατόπιν συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ο Δήμος Πεντέλης παρέλαβε 60 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι προορίζονται για την αντικατάσταση παλαιότερων φθαρμένων κάδων.

«Η ανακύκλωση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής διότι έτσι επιτυγχάνεται μείωση του κόστους διαχείρισης αυτών και σημαντική προστασία του περιβάλλοντος», σημειώνει ο Δήμος στη σχετική ανακοίνωση.

Μέχρι σήμερα, στην πόλη υπάρχουν περίπου 980 μπλε κάδοι και στόχος του Δήμου Πεντέλης είναι, σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ, το δίκτυο των κάδων αυτών να αυξηθεί ουσιαστικά εντός του 2020.

Μετά το πέρας της παραλαβής ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωσε:

«Η καθαριότητα και ένας σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο Πεντέλης είναι η βασικότερη μέριμνα της δημοτικής αρχής και της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά. Ο Δήμος μεριμνά να υπάρχουν καλές υποδομές σε εξοπλισμό, αλλά και ικανοποιητικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

»Στο πλαίσιο αυτό σήμερα παραλάβαμε 60 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης και συνεχίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, εντός του 2020, με την απόκτηση περαιτέρω νέου εξοπλισμού, που θα πυκνώσει το δίκτυο της ανακύκλωσης του Δήμου μας.

»Όμως η καθαριότητα της πόλης είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο των πολιτών. Απαιτείται ευαισθητοποίηση όλων στα θέματα της ανακύκλωσης και συνεργασία των πολιτών, με την υπηρεσία καθαριότητας στα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων, κυρίως κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων. Κρατάμε τον Δήμο μας καθαρό. Μαζί!»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet