Συμπολιτεία: Η διοίκηση επιβεβαιώνει την κατάντια των παιδικών χαρών
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: Η διοίκηση επιβεβαιώνει την κατάντια των παιδικών χαρών

Επανέρχεται στο θέμα της κατάστασης των παιδικών στον Δήμο Πεντέλης η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μετα την υποβολή σχετικών ερωτημάτων από τους δημοτικούς συμβούλους της Δήμητρα Κεχαγιά και Νίκο Λίγκα (Συμπολιτεία: Σε άθλια κατάσταση οι παιδικές χαρές του Δήμου).

Χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη και επικίνδυνη» την κατάσταση στις παιδικές χαρές, η Συμπολιτεία, κατηγορεί τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για «αναποτελεσματικότητα».

Ειδικότερα, σχετικά με τα προαναφερόμενα ερωτήματα, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι έλαβε από τη διοίκηση του Δήμου -και μάλιστα μετά την παρέλευση 70 ημερών, όπως σημειώνει- τις εξής απαντήσεις:

  • «Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου και πιστοποίησης λειτουργίας παιδικών χαρών, όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου παρουσιάζουν σημεία μη συμμόρφωσης ως προς τις ισχύουσες προδιαγραφές»
  • «Μέχρι σήμερα δεν έχει πιστοποιηθεί καμία παιδική χαρά».
  • «Στον προγραμματισμό του Δήμου μας προβλέπεται η αναβάθμιση και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών, ιεραρχώντας την υπάρχουσα κατάσταση εκάστης και αξιοποιώντας κατάλληλα διαθέσιμους πόρους».

Σχολιάζοντας τις παραπάνω απαντήσεις, η Συμπολιτεία τονίσει ότι «δεν χρειάζεται να προσθέσουμε απολύτως τίποτε σε όλα αυτά», προσθέτοντας ότι «η δημοτική Αρχή παραδέχεται ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για το θέμα όλα τα έξι χρόνια που έχει την ευθύνη των υποθέσεων του Δήμου. Έχει αφήσει τις παιδικές χαρές της πόλης μας σε κακή κατάσταση».

Σημειώνει επίσης ότι σε ερώτημά της για την κατάσταση των παιδικών χαρών τον Σεπτέμβριο του 2014, είχε λάβει ανάλογη απάντηση από τη δημοτική Αρχή, κάτι που υποδηλώνει, όπως αναφέρει, ότι τα δύο αυτά χρόνια υπήρξε «απόλυτη απραξία».

Και η ανακοίνωση της Συμπολιτείας καταλήγει:

«Για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε ότι έχουμε μια δημοτική Αρχή με πολλά λόγια και ανύπαρκτο έργο. Μια δημοτική Αρχή και ένας δήμαρχος που διαλαλεί, λαϊκίζοντας σε κάθε ευκαιρία, ότι για αυτόν «στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος», αλλά στην πράξη στερεί από τα παιδιά του Δήμου μας τη δυνατότητα να παίζουν στις παιδικές χαρές της πόλης μας.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι γειτονικοί Δήμοι, με ασφαλείς παιδικές χαρές, για να καλύψουν το κενό…

Μια δημοτική Αρχή χαμηλών προσδοκιών, που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να διαφημίζει και να επαίρεται για την εκπλήρωση των αυτονόητων υποχρεώσεών της.

Καλούμε τους πολίτες να αναλογιστούν πού οδηγεί η λογική των χαμηλών προσδοκιών που καλλιεργεί ο κ. Στεργίου στην πόλη μας.

Μήπως οδηγεί στη δημιουργία κοινωνίας χωρίς οράματα και στόχους; Αλήθεια, σε αυτή την κοινωνία θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά μας;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet