Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. Πεντέλης για αποχώρηση από τον ΣΠΑΠ
Πεντέλη

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. Πεντέλης για αποχώρηση από τον ΣΠΑΠ

Σαν να μην έγινε ποτέ είναι η ειδική συνεδρίαση κατεπείγοντος χαρακτήρα του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας11 Μαρτίου 2024 και στην οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν την έξοδο του Δήμου από τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ). Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με απόφασή της που κοινοποιήθηκε την Πρωτομαγιά, έκανε αποδεκτή την από 22/3 ένσταση της πρώην δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά και ακόμη ακόμη 10 δημοτικών συμβούλων και προχώρησε στην ακύρωση της υπ’ αρ. πρωτ. 35/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πεντέλης περί αποχώρησης του Δήμου από τον ΣΠΑΠ.

Όπως αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασής της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα χωρίς ωστόσο να δικαιολογείται, με την πρόσκληση της συνεδρίασης, ο κατεπείγον χαρακτήρας αυτής. Ως εκ τούτου δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, κατά τα ανωτέρω λεχθέντα, της συζήτησης της υπόθεσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Με βάση τα τεκταινόμενα, εάν η δημοτική αρχή δεν προσφύγει κατά της ανωτέρω απόφασης, θα πρέπει -εάν επιμένει στην απόφασή της για αποχώρηση από τον ΣΠΑΠ- να προχωρήσει σε νέα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι να αναμένει το αποτέλεσμα των νέων αρχαιρεσιών στον Σύνδεσμο, οι οποίες ακυρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τυπικούς λόγους, προκειμένου να καθορίσει τη μετέπειτα στάση της. Κι αυτό καθώς έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η διαφωνία της διοίκησης της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου με τον ΣΠΑΠ έχει να κάνει με τον επί χρόνια εκλεγμένο πρόεδρό του Βλάσση Σιώμο, δημοτικό σύμβουλο της παράταξης της κ. Κεχαγιά, Συμπολεία.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet