Η επέμβαση του Δήμου Πεντέλης στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον οικισμό Νταού
Κοινωνία

Η επέμβαση του Δήμου Πεντέλης στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον οικισμό Νταού

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, του Δήμου Ραφήνας και του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Νταού Πεντέλης. Η φωτιά ξέσπασε από έκρηξη σε κολώνα της ΔΕΗ λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου στον οικισμό (οδός Πλαστήρα). Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Πεντέλης, πρώτο κατέφθασε το όχημα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ραφήνας και στη συνέχεια η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης. Συνολικά επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης,  ένα όχημα του Δήμου Ραφήνας, οχήματα του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού, δύο οχήματα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου και ένα υδροφόρο του ΣΠΑΠ.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μπούρας, ο οποίος συντόνισε από την πλευρά του Δήμου την επιχείρηση κατάσβεσης, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ Νικήτας Σταματελόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας Μπάμπης Ζαφειρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ραφήνας Κωνσταντίνος Ξηντάρας.

Η κ. Κοσμοπούλου ευχαρίστησε τον Μάνο Τσαλιαγκό από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας για την άμεση επέμβαση των τμημάτων επιτήρησης στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Πεντέλης, την ίδια μέρα, λόγω απερίσκεπτης ενέργειας ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, ο οποίος έριξε στον κάδο απορριμμάτων τα κάρβουνα από την επιχείρησή του, πήρε φωτιά απορριμματοφόρο, το οποίο έσβησε με τη συνδρομή υπάλληλων του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet