Β. Κουλούρης: Εχθρικός προς τα ΑμεΑ ο Δήμος Πεντέλης
Κοινωνία

Β. Κουλούρης: Εχθρικός προς τα ΑμεΑ ο Δήμος Πεντέλης

Με αφορμή την απόφαση να τεθεί εκτός λειτουργίας η εσωτερική πισίνα στο Κολυμβητήριο Μελισσίων, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες Ατόμων με Αναπηρία, καθώς διαθέτει ειδικό εξοπλισμό προσβασιμότητας, ο κάτοικος του Δήμου Πεντέλης Βασίλης Κουλούρης, ασκεί γενικότερη κριτική στη δημοτική αρχή για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ΑμεΑ.

Ο κ. Κουλούρης είναι ΑμεΑ λόγω τυφλότητας και ζει στα Μελίσσια τα τελευταία 25 χρόνια. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές συμμετείχε ενεργά ως υποψήφιος «με μοναδικό κίνητρο και στόχο να υλοποιήσω το όραμα που έχω για μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για τα Άτομα με Αναπηρία, που θα τους εξασφαλίσει μια φυσιολογική ζωή και καθημερινότητα, όπως αυτή που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένη», όπως λέει χαρακτηριστικά. 

Στο άρθρο-ανακοίνωσή του ο κ. Κουλούρης σημειώνει:

Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγούνται σε έναν ανεξάντλητο και διαρκώς αυξανόμενο θυμό, που σταδιακά οδηγεί στον εγκλεισμό και την απόσυρση από τη ζωή.  Αυτό ακριβώς είναι που επιθυμώ να αναστρέψω με την ανάμειξή μου στα κοινά του Δήμου μας και δεν θα σταματήσω να παλεύω και να πολεμώ μέχρι να καταφέρω να γίνει αυτή η πόλη φιλόξενη για όλους, μα περισσότερο για Άτομα με Αναπηρία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακολουθώ πολύ στενά τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας και με πυλώνα πάντα το δικαίωμα προσβασιμότητας για όλους τους δημότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καταλήγω στο θλιβερό συμπέρασμα ότι ο Δήμος Πεντέλης είναι ΕΧΘΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ!

Πιο συγκεκριμένα, έναν χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 γινόμαστε μάρτυρες της εχθρικής συμπεριφοράς του «διδύμου» ΚεχαγιάΠαλαιοδήμου προς τα Άτομα με Αναπηρία να κορυφώνεται.

Μετά τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των ΑμεΑ, ακολούθησαν τον Σεπτέμβριο με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης οι φωτογραφίες και τα δελτία Τύπου, προκειμένου να μας πείσουν για το ενδιαφέρον και τα βαθιά ανθρώπινα αισθήματά τους απέναντι σε αυτές τις ευαίσθητες ομάδες, που κατέληξαν στα απαράδεκτα γεγονότα που ακολούθησαν τους επόμενους μήνες (fake αποφάσεις Τοπικών Συμβουλίων, απαξίωση έγγραφων αιτημάτων από ΑμεΑ κτλ).

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση που πάρθηκε από τη συνδιοίκηση, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ιδιωτικοποίηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου των Μελισσίων, να τεθεί εκτός λειτουργίας η εσωτερική πισίνα που εξυπηρετούσε τις ανάγκες Ατόμων με Αναπηρία, χάρη στον ειδικό εξοπλισμό προσβασιμότητας που διαθέτει.  Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι άλλη μια προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης να αποκλείσει τα άτομα αυτά από το δικαίωμα συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες, με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία τους, ενισχύοντας έτσι την παραίτησή τους από το δικαίωμα διεκδίκησης μιας φυσιολογικής και ισότιμης καθημερινότητας.

Κλείνοντας, καλώ τη διοίκηση να αποσύρει ΑΜΕΣΑ αυτήν την κατάπτυστη απόφαση και να επαναλειτουργήσει η πισίνα για τα ΑμεΑ, στελεχώνοντάς την με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.  Ελπίζω, δε, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης για ιδιωτικοποίηση του Κολυμβητηρίου να μην επηρεάσει τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων με Αναπηρία που εργάζονται εκεί.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet