Δημοτική Συμμαχία για ΚΔΑΠ: Η δήμαρχος Πεντέλης έχασε την ευκαιρία, για 9.920 ευρώ, να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου
Κοινωνία

Δημοτική Συμμαχία για ΚΔΑΠ: Η δήμαρχος Πεντέλης έχασε την ευκαιρία, για 9.920 ευρώ, να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου

Η παράταξη Δημοτική Συμμαχία δημοσιοποιεί την πρόταση που υπέβαλε ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, όσον αφορά στη χρηματοδότηση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά, που θα λειτουργήσει για 38 ημέρες στον Δήμο Πεντέλης, η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, η Δημοτική Συμμαχία αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Στη συνεδρία της Οικονομικής Επιτροπής στις 5/6/2021, συζητήθηκε η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), για 38 ημέρες, από 22/6 έως 30/7/2021, για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Επί συνόλου 208 παιδιών 54 θέσεις χρηματοδοτήθηκαν από voucher της ΕΕΤΑΑ.

Εάν η δήμαρχος δεχόταν, όπως της πρότεινε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, να ενισχύσει ο Δήμος με 9.920 ευρώ, επιπλέον των 12.820 ευρώ που συνδράμει τη «Δημιουργική Απασχόληση», τα υπόλοιπα 154 παιδιά, και τα 208 παιδιά θα παρακολουθούσαν δωρεάν για τις 38 αυτές ημέρες.

Θα ήταν μία πειραματική-πιλοτική λειτουργία με κοινωνικό πρόσωπο.

Από τον Σεπτέμβριο θα συντονίζαμε όλοι της ενέργειες στην κατεύθυνση της έγκρισης περισσότερων voucher.

Δεν ήταν πρόταση πλειοδοσίας, αλλά λογικής και ρεαλισμού.

Ο Δήμος είχε να βάλει τα 9.920 ευρώ.

Κάποιοι γονείς μπορεί να μην έχουν να δώσουν τα 80 ευρώ και να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι, στερώντας τους τη σημαντική αυτήν παροχή ανάπτυξης της δημιουργικότητάς τους, που είναι καθοριστική σε αυτές τις ηλικίες. 

Οι εμμονές, κυρία δήμαρχε, κάνουν κακό. Οι συνεργάτες σας θα σας ακολουθούσαν, όπως φάνηκε από τη συζήτηση, εάν υιοθετούσατε την πρόταση.

Τελικά, αναγκάστηκαν να στοιχηθούν πίσω από την πρότασή σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet