Δ. Κεχαγιά: Δεν θα αφήσουμε να λησμονηθεί ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας
Κοινωνία

Δ. Κεχαγιά: Δεν θα αφήσουμε να λησμονηθεί ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας

Στην ετήσια εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Μικρασιατικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος – Γκιούλμπαξε» κεντρική ομιλήτρια ήταν η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά.

Μετά από την ομιλία και την επιμνημόσυνη δέηση η δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πλατείας Μικρασιατών, σε κλίμα κατάνυξης.

«Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε και στη νέα γενιά τι έδωσαν οι πρόγονοι τους, και να διδαχτούμε από εκείνα τα γεγονότα ώστε να μην επαναληφθούν και στο μέλλον. Είναι ευθύνη μας, απέναντί τους, να μιλήσουμε για τις τραγικές συνθήκες και τον πόνο που μπορεί να επιφέρει ένας πόλεμος και να τους μάθουμε ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε πάντα για την ειρήνη και την επικράτησή της. Το πιο σημαντικό όμως είναι η μνήμη που δεν θα αφήσουμε ποτέ να λησμονήσει εκείνα τα χρόνια. Θα βρίσκονται πάντα ζωντανοί στη σκέψη και στην καρδιά μας και κάθε τέτοια μέρα, όλοι εμείς, θα είμαστε πάντα εδώ, ως απόδειξη σεβασμού σε αυτόν τον εκπληκτικό πολιτισμό και τους ανθρώπους του», κατέληξε στην ομιλία της η κ. Κεχαγιά.

Η σειρά κατάθεσης στεφάνων στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας έχει ως εξής:

Για τον Δήμο Πεντέλης η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, για την Εθνική Αντίσταση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πεντέλης, Λουκάς Μακρής, για το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης ο υπαστυνόμος Β’ Θεοδόσιος Κωνσταντινίδης, για τον Μικρασιατικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» ο πρόεδρος, Παναγιώτης Γκατζόλης, για τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Γκιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη» ο πρόεδρος, Χρήστος Κάζος, για την Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Δήμου Πεντέλης ο πρόεδρος, Φώτης Φωτίου, για την Ένωση Ποντίων Μελισσίων ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Τομπουλίδης, για τον Πολιτιστικό και Ψυχαγωγικό Σύλλογο Μελών ΚΑΠΗ ο πρόεδρος, Ευάγγελος Κοτρίδης, για τον Σύλλογο Ηπειρωτών «Η Μέλισσα», ο πρόεδρος Άγγελος Παλαιοδήμος, για την Πνευματική Κίνηση Βορείων Προαστίων, για τον Σύνδεσμο Φιλίας Εθνών, για την Ένωση Μικρασιατών και την Αθλητική Ακαδημία Άθλος, η γραμματέας της Ένωσης Μικρασιατών, Στέλλα Μπεκιράκη, για τον Σύλλογο Πελοποννησίων Μελισσίων ο πρόεδρος, Παναγιώτης Μούστρης, για τον Σύλλογο Κρητών και Φίλων Νέας Πεντέλης «Η Αρετούσα» η προεδρεύουσα, Χρυσούλα Μπάμπου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet