Δ. Παπακωνσταντίνου: Να συγκληθεί Δ.Σ. για την άμεση ανάκληση της απόφασης για το Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Να συγκληθεί Δ.Σ. για την άμεση ανάκληση της απόφασης για το Παίδων Πεντέλης

Με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Υγείας να κλείσει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για να μετατραπεί σε αμιγώς εμβολιαστικό κέντρο, ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, στρέφεται κατά της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι «δεν έπεισε πως διαθέτει το κύρος που θα υποχρέωνε κάθε κυβερνητική παρέμβαση στα όρια της δημοτικής επικράτειας, σε οτιδήποτε αφορά, να περνά πρώτα από το Δημοτικό Μέγαρο».

Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητεί να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ τονίζει ότι ήρθε η ώρα να θωρακιστεί το σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, η ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Έκπληξη και αιφνιδιασμό αναφέρει η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης για την αναστολή της καθημερινής εφημερίας της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και τη μετατροπή του νοσοκομείου για έναν μήνα… και έχει ο Θεός σε εμβολιαστικό κέντρο. Και αυτό με απόφαση την παραμονή της έναρξης της σχολικής περιόδου.

Το ερώτημα δεν είναι μόνο αν και που το πάει το υπουργείο, τι δεν έγινε ή καλύτερα τι προηγήθηκε στη λειτουργία νοσοκομειακών δομών της πόλης αλλά, και κυριότερο, γιατί αγνοείται ο Δήμος.

Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Πεντέλης δεν έπεισε ότι διαθέτει το κύρος που θα υποχρέωνε κάθε κυβερνητική παρέμβαση στα όρια της δημοτικής επικράτειας, σε οτιδήποτε αφορά, να περνά πρώτα από το Δημοτικό Μέγαρο.

Όταν η περιστασιακή τότε δημοτική αρχή συναίνεσε στον αποχαρακτηρισμό της Πτέρυγας Μπόμπολα του “Αμαλία Φλέμινγκ” από νοσοκομείο και στην μετατροπή του σε πολιτιστικό – εκπαιδευτικό χώρο, όταν προχωρά ακάθεκτη στην απονοσοκομειοποίηση του χώρου με κρατικές επιχορηγήσεις, όταν δηλώνει δια χειρός δημάρχου αναληθώς ότι στον περιβάλλοντα χώρο του νεκροταφείου Μελισσίων λειτουργούσε ΣΜΑ από το 2003, προκειμένου να καλυφθούν άνωθεν κυβερνητικοί εμπλεκόμενοι, γιατί να την υπολογίσουν και να την ρωτήσουν σε άλλες επιλογές τους; Τη θεωρούν δεδομένη.

Μετά το Παίδων Πεντέλης ήρθε και το “Σισμανόγλειο” που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει νοσοκομείο COVID-19 για έναν μήνα και τις εφημερίες του θα αναλάβει το Ογκολογικό Αγίων Αναργύρων στην Κηφισιά και το ΝΙΜΙΤΣ.

Επειδή κύριοι της διοίκησης, αλλά και σύσσωμης την αντιπολίτευσης και αγαπητοί συμπολίτες το πρόβλημα της δημόσιας απονοσοκομειοποίησης της πόλης παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις είναι η ώρα δημιουργίας δημοτικού μετώπου για ολικό σχεδιασμό της δημόσιας υγείας στην πόλη μας από την Πρωτοβάθμια περίθαλψη έως τη νοσοκομειακή.

Πρώτο βήμα η άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου. Οι πανδημίες χτυπούν την πόρτα μας. Ώρα να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας γιατί όπως απεδείχθη αν δεν υπήρχε το ΕΣΥ, έστω και όπως υπάρχει, είμαστε χαμένοι. Το ΕΣΥ και τα μάτια μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet