Δ. Στεργίου-Καψάλης: Σημαντικά στη δασοπροστασία τα εναέρια μέσα
Κοινωνία

Δ. Στεργίου-Καψάλης: Σημαντικά στη δασοπροστασία τα εναέρια μέσα

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης  Στεργίου – Καψάλης συμμετείχε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στο 9ο Διεθνές Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, στο οποίο μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν κι αυτό της Δασοπροστασίας (Επιτήρηση Δασών – Άμεση Επέμβαση)  και Αεροπυρόσβεσης.

Ο δήμαρχος, στον χαιρετισμό του, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν σήμερα τα εναέρια μέσα στη δασοπροστασία και την αεροπυρόσβεση. Εξήρε την ανάγκη που υπάρχει η Αυτοδιοίκηση να συνεργαστεί με την Ένωση  στον τομέα της επιτήρησης των δασών, κυρίως όμως  στον τομέα της ανάπτυξης δικτύου υδατοδεξαμενών πλήρωσης των ελικοπτέρων ERICSON, ώστε να δίνεται η δυνατότητα τα ελικόπτερα να ενεργούν επιχειρησιακά με νερό που θα διατίθεται στην περιοχή των επιχειρήσεων πυρόσβεσης, χωρίς να αναγκάζονται να μετακινούνται για πλήρωση σε μεγάλες αποστάσεις και να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ο δήμαρχος μετέφερε την εμπειρία του από την πυρκαγιά του 2009 στην Πεντέλη, όταν τα ελικόπτερα ERICSON, αξιοποιώντας τις υδατοδεξαμενές που είχαν τοποθετηθεί, έκαναν τριάντα έξι (36) ρίψεις την ώρα έναντι έξι (6) που έκαναν κανονικά το 1998, όταν ήταν αναγκασμένα να κάνουν πλήρωση από τη Λίμνη του Μαραθώνα. “Δυνατότητα που συνέβαλε στο σβήσιμο της φωτιάς και δεν επέτρεψε αυτή να μπει στον οικιστικό ιστό”, όπως υποστήριξε ο κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet