Ικανοποίηση «Ενωμένης Αντιπολίτευσης» Δήμου Πεντέλης για το ΝΙΕΝ αλλά και «καρφιά»
Κοινωνία

Ικανοποίηση «Ενωμένης Αντιπολίτευσης» Δήμου Πεντέλης για το ΝΙΕΝ αλλά και «καρφιά»

Με κοινή ανακοίνωσή τους, την οποία υπογράφουν ως «Ενωμένη Αντιπολίτευση Δήμου Πεντέλης», οι επικεφαλής τεσσάρων εκ των πέντε λοιπών δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου («Δημοτική Συμμαχία), Αντώνης Φειδοπιάστης («Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή»), Λευτέρης Κοντουλάκος («Μπροστά Μαζί»), Γιώργος Κατσικογιάννης («Πεντέληθεν») και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας, σχολιάζουν την πρόσφατη επικύρωση από τον ΕΦΚΑ της παραχώρησης των 110 στρεμμάτων του ΝΙΕΝ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού).

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση έχει να κάνει με τις σαφείς αιχμές κατά των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, Άγγελο Παλαιοδήμο και Άντα Μπούσουλα, αντιστοίχως, για τη στάση τους στο όλο θέμα, θέτοντας μάλιστα και το ερώτημα: «Κάθονται καλά στις καρέκλες τους;»…

Ιδιαίτερα στην κοινή ανακοίνωσή τους οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν:

Με αισθήματα ιδιαίτερης ικανοποίησης για την πλήρη δικαίωση του αγώνα που δώσαμε πρόσφατα, υποδεχόμαστε την επιτέλους τυπική ολοκλήρωση της παραχώρησης του ΝΙΕΝ για 9+3 έτη στον Δήμο Πεντέλης και στους πολίτες του.

Προφανώς για να κόψει ο τελευταίος «σκυταλοδρόμος» το νήμα επιτυχώς, προηγούνται άλλοι που οραματικά, επίμονα και μεθοδικά, συνετέλεσαν στην επιτυχία και παρέδωσαν τη «σκυτάλη πάνω στο νήμα».

Η είσοδος του Δήμου και των πολιτών του στο ΝΙΕΝ, ήταν ένα στρατηγικός στόχος 40 ετών και παραμένει οραματικός για τη διαχείριση όλου του ευρύτερου χώρου των 300 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει και τους χώρους του «Παπαδημητρίου» και «Εξοχών» Χωροφυλακής.

Ως Δήμος διαχρονικά επιδιώκαμε την παραχώρηση του χώρου, αναλαμβάνοντας ευθύνες για περίφραξη, φύλαξη και επιμέλειά του, προκειμένου να είναι προσβάσιμος στους πολίτες.

Τώρα είναι η ώρα να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να αρχίσουν άμεσα οι δράσεις φροντίδας του χώρου.

Προφανώς δεν μπαίνει σε ζυγαριά η είσοδος στο ΝΙΕΝ και η αξιοποίησή του, σε σχέση με κάποιες λογικές δαπάνες που θα αναλάβει ο Δήμος, όπως μίζερα ακούστηκε στο τελευταίο Δ.Σ. από καθ’ ύλην αρμόδια χείλη.

Η καταλυτική εξέλιξη του θέματος απέδειξε τον ρόλο που μπορεί να παίξει, όπως στην προκειμένη περίπτωση, η υπεύθυνη αντιπολίτευση που ως μοχλός πίεσης ενεργοποίησε τη διοίκηση και επιτάχυνε τις διαδικασίες.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία όμως δεν αφορά τις ενέργειες όλων και έχει και παράπλευρες απώλειες.

Αφήνει βαθιά εκτεθειμένους τους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος κ.κ. Παλαιοδήμο και Μπούσουλα, τόσο για την έως σήμερα απραξία τους, τη μίζερη και μεμψίμοιρη προσέγγιση του θέματος στο Δ.Σ. της 08/05/2020, όσο και για την «επικίνδυνη» ανακοίνωση τους της 12/05, με προσπάθεια διαστρέβλωσης, δημιουργίας κλίματος σύγχυσης και απαξίωσης ενεργειών ανθρώπων και διαδικασιών που οδήγησαν στην τελική ευόδωση του έργου.

Αλήθεια, κάθονται καλά στις καρέκλες τους;

Υ.Γ.: Για πρώτη φορά παρατηρείται μια σχετικά ισορροπημένη ανακοίνωση από πλευράς διοίκησης, χωρίς βέβαια να λείπουν και αιχμές. Δεν είμαστε πλεονέκτες. Αναρωτιόμαστε όμως.

Συμ(Β)αίνει κάτι; Τυχαίο; Θα δείξει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet