ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Κατάργηση τώρα των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Κατάργηση τώρα των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Μετά την κοινή ανακοίνωση των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης και η Λαϊκή Συσπείρωση έρχεται να πιέσει τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει την απόφαση του Σώματος για πλήρη απαλλαγή από τα τροφεία για την περίοδο 2020-2021 και να μην επιχειρήσει να την ανατρέψει.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης έχει πάγια θέση εδώ και χρόνια για κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Για εμάς είναι απαράδεκτο ένα νέο ζευγάρι που φορολογείται έτσι κι αλλιώς βαριά, που έχει να αντιμετωπίσει τον βραχνά της ανεργίας και των χρεών, να πρέπει να πληρώσει επιπλέον και για τον παιδικό σταθμό. Ουσιαστικά μια κοινωνική ανάγκη μετατρέπεται στην πράξη σε εμπόρευμα. Είναι γνωστό μάλιστα ότι ο Δήμος Πεντέλης επιβάλλει από τα υψηλότερα τροφεία στην Αττική.

Το αίτημα για κατάργηση των τροφείων αναδείχτηκε πιο επίκαιρο και αναγκαίο μέσα στις συνθήκες της πανδημίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση το ανέδειξε ως ένα από τα άμεσα μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει την απαλλαγή από τα τροφεία για το 2020-2021. Παρότι αποτελεί ημίμετρο, αφού δεν πρόκειται για μόνιμο μέτρο ελάφρυνσης, η διοίκηση οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να μην προχωρήσει στο γνωστό κατήφορο που έχει επιλέξει, με  «μαζώξεις» της Οικονομικής Επιτροπής και αποφάσεις αντίθετες από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης θα συνεχίσει να διεκδικεί σταθερά την κατάργηση των τροφείων, ως η μόνη πολιτική δύναμη που προτάσσει αυτή τη θέση με συνέπεια εδώ και χρόνια. Αυτό σε αντίθεση με τις παρατάξεις της συνδιοίκησης, που όσο ήταν στην αντιπολίτευση χάιδευαν αυτιά και τώρα εφαρμόζουν απαρέγκλιτα το αντιλαϊκό τους πρόγραμμα. Σε αντίθεση όμως και με τις  υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ενώ επί χρόνια, όσο συμμετείχαν ή στήριζαν τη διοίκηση Στεργίου, καταψήφιζαν με χέρια και με πόδια τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση τροφείων, τώρα για τους μικροκομματικούς τους λόγους βγαίνουν δήθεν στα κεραμίδια με το «φιλολαϊκό» τους οίστρο.

Καλούμε τον λαό της πόλης μας να παλέψει για:

  • Να μην ανατραπεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση.
  • Μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής και ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης και ποιοτική σίτιση για όλα τα παιδιά.
  • Δημόσιους, δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet