Νέες δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Νέες δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης

Την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών Πεντελιωτών συνεχίζει ο Δήμος, με νέες δράσεις στα νηπιαγωγεία της πόλης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεντέλης και πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, σε συνεργασία με τη δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε 7 νηπιαγωγεία του Δήμου (Νηπιαγωγείο Νέας Πεντέλης, στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Πεντέλης και στο 2ο, 3ο, 4ο και 6ο Νηπιαγωγεία των Μελισσίων).

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ενημέρωση, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και κυρίως η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, προκειμένου να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της φροντίδας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται με ενημέρωση αλλά κυρίως με βιωματική δράση ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου, αφού πήραν από μια χρωματιστή ζαρντινιέρα και τη γέμισαν με χώμα προερχόμενο από ανακύκλωση, φύτεψαν με τα δικά τους χεράκια ένα όμορφο εποχικό φυτό. Για να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση, τα παιδιά πήραν τη ζαρντινιέρα στο σπίτι τους προκειμένου να φροντίσουν μόνα τους το φυτό και να το δουν να μεγαλώνει.

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τις εκπαιδευτικές – βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις που πραγματοποιούμε εδώ και χρόνια, αλλά και που συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε μέχρι σήμερα σε πάρα πολλά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Η χαρά και ο ενθουσιασμός των μικρών μας παιδιών, αλλά και η ανταπόκριση και το αγκάλιασμα των δράσεων μας από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας είναι η ανταμοιβή της προσπάθειας και του κόπου μας. Στις συγκεκριμένες σημαντικότατες περιβαλλοντικές δράσεις, δίνουμε περισσότερη έμφαση στην βιωματική εκπαίδευση και όχι τόσο στην ενημέρωση, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πολύ περισσότερα από αυτά που βλέπουν και βιώνουν παρά από αυτά που ακούν.

Τα τεράστια χαμόγελα, οι αγκαλιές και η χαρά που πήραμε από τα μικρά αυτά παιδιά, μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε τις βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις αυτές, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε αλλά κυρίως να δώσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς στα μικρά μας παιδιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των νηπιαγωγείων της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και των Μελισσίων, για τη συμμετοχή τους, καθώς και για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν τη δράση αυτή.

Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά να πραγματοποιούμε ανάλογες περιβαλλοντικές δράσεις στα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας προκειμένου να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. Την προσεχή εβδομάδα θα συνεχίσουμε τις βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις στο 1ο και στο 5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων, καθώς και στους πέντε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεντέλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet