Να αναθεωρήσει την απόφασή του για τη λαϊκή αγορά στο ΝΙΕΝ ζητεί από το υπ. Εργασίας η Συμπολιτεία
Κοινωνία

Να αναθεωρήσει την απόφασή του για τη λαϊκή αγορά στο ΝΙΕΝ ζητεί από το υπ. Εργασίας η Συμπολιτεία

Ανακοίνωση για τη συμμετοχή εκπροσώπων της στη σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τον γενικό γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη, για την υπόθεση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εργατών Θαλάσσης (σ.σ.: ή Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού – ΝΙΕΝ) εξέδωσε η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Συμπολιτεία, ζητώντας, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Εργασίας να αναθεωρήσει την απόφασή του με την οποία απορρίπτει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει στον χώρο η λαϊκή αγορά της Ν. Πεντέλης.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Συμπολιτεία αναφέρει:

Η Συμπολιτεία ανταποκρίθηκε στην πρόταση διαλόγου του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη και συμμετείχε στη συνάντηση για το θέμα που έχει προκύψει με τη λαϊκή αγορά, εκπροσωπούμενη από τη δημοτική σύμβουλο Κεχαγιά Δήμητρα. Κρίνουμε τη συνάντηση γόνιμη, παρά την ηχηρή απουσία της δημοτικής Αρχής και του κ. Στεργίου.

Στη συνάντηση η Συμπολιτεία επανέλαβε, για μια ακόμα φορά, τη θέση της πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

Από τη συνάντηση καταδείχθηκε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν επιθυμεί τη μεταφορά της λαϊκής στο ΝΙΕΘ, παρόλο που δεν προκύπτει νομικό κώλυμα για αυτή. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτή σε διάλογο για την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος και των κατοίκων, κάτι που κρίνεται θετικό και δημιουργεί ευκαιρία για τον Δήμο μας.

Μετά τη συνάντηση αυτή καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπως εκφράζεται από τον κ. Νεφελούδη:

  • Να προτείνουν στον Δήμο σχέδιο μίσθωσης του εξωτερικού χώρου του ΝΙΕΘ με συγκεκριμένο λογικό για τον Δήμο τίμημα, ώστε ο χώρος να δοθεί στους δημότες ως χώρος πρασίνου, πάρκου και περιπάτου, με την ευθύνη της φύλαξής του και του καθαρισμού του από τον Δήμο, που κατά τεκμήριο μπορεί να κάνει τις ενέργειες αυτές αποτελεσματικότερα. Θετικό είναι τους θερινούς μήνες ο χώρος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οργάνωση ήπιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
  • Να προχωρήσει σε ενέργειες για τον χαρακτηρισμό του χώρου.     
  • Να συμφωνήσει σε ένα ελάχιστο παρεμβάσεων εξωραϊσμού (φύτευση, καθαρισμοί κ.λπ.) του εξωτερικού χώρου, μέσα σε συγκεκριμένο περίγραμμα. 
  • Εντός της ανωτέρω πρότασης, να αναθεωρήσει την άποψή της για τη λαϊκή και να αποδεχθεί η λαϊκή αγορά να λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο χώρο, θέτοντας όρους και προϋποθέσεις στον περιβάλλοντα χώρο του ΝΙΕΘ.

Με τη λύση αυτή πετυχαίνουμε:

  • Την απόδοση του δασικού χώρου στους πολίτες για 40 χρόνια, για περίπατο και αναψυχή.
  • Τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου του ΝΙΕΘ.
  • Την καλύτερη φύλαξη, καθαρισμό και προστασία του
  • Την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς της λαϊκής της Νέας Πεντέλης.

Στη θεσμική και τεχνική υλοποίηση αυτής της λύσης, η Συμπολιτεία μπορεί να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet