Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: Παραμένουμε σε εγρήγορση για τη σχεδιαζόμενη από την Πολιτεία «ανάδειξη της Πεντέλης»
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πεντέλης: Παραμένουμε σε εγρήγορση για τη σχεδιαζόμενη από την Πολιτεία «ανάδειξη της Πεντέλης»

Με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Αμυρά, στο Πεντελικό Όρος, κατά τη διάρκεια της οποίας διεμήνυσαν ότι «δεν τίθεται θέμα δημιουργίας λατομείων στη βόρεια πλευρά του βουνού», η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) Πεντέλης κάνει λόγο για «συστηματική απαξίωση της σημερινής κυβέρνησης στις συλλογικές διαδικασίες και τη δημοκρατία» και ενημερώνει τους πολίτες ότι παραμένει σε εγρήγορση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Ειδικότερα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Οι κακοφωνίες για την ανάδειξη του Πεντελικού δεν άργησαν να ακουστούν μια μόλις μέρα μετά την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στη σπηλιά του Νταβέλη.

Οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί εντός της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Πεντέλης, για την ανάσχεση των λατομικών δραστηριοτήτων στη δημόσια δασική έκταση της Ραπεντώσας, επικυρώνουν την συστηματική απαξίωση της σημερινής κυβέρνησης στις συλλογικές διαδικασίες και τη δημοκρατία.

Παραμένουμε σε εγρήγορση για τη «σχεδιαζόμενη από την Πολιτεία ανάδειξη της Πεντέλης (masterplan)» έτσι όπως εν κρυπτώ δρομολογείται από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που έχει μετατρέψει τη χώρα και την ιστορία της σε real estate. Παραμένουμε σε εγρήγορση για την προάσπιση και ενίσχυση της περιβαλλοντικής πολιτικής για τον ορεινό όγκο της Πεντέλης, με κύριο μέλημά μας τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και την ανθεκτικότητα του Πεντελικού. Παραμένουμε σε εγρήγορση γιατί μετά τον διεθνή διασυρμό, λόγω τσιμεντοποίησης του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, την ανυπολόγιστη καταστροφή στα ιστορικά μνημεία του Μετρό Θεσσαλονίκης και των Μυκηνών, δεν θα αφήσουμε το Πεντελικό, κατά σειρά πλέον, να διαβρωθεί από την ιδεολογία της εμπορευματοποίησης των πάντων, όπως αυτή διατρανώνεται από τη σημερινή υπουργό Πολιτισμού και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet