Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Αφέλεια, αμέλεια ή σκοπιμότητα για τον ΣΜΑ στα Μελίσσια;
Κοινωνία

Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Αφέλεια, αμέλεια ή σκοπιμότητα για τον ΣΜΑ στα Μελίσσια;

Στο θέμα της πρόσφατης καταγγελίας των συλλόγων «Η Πεντέλη μας» και Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου αναφορικώς με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα Μελίσσια παρεμβαίνει ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης σημειώνει:

«Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Πεντέλης για παράνομη επέκταση εμβαδού 5,0 στρ. του προσωρινά αδειοδοτημένου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Μελισσίων σε βάρος αναδασωτέας έκτασης, παραρεμάτιας προστατευόμενης ζώνης και επικάλυψη τμήματος προστατευόμενου ρέματος.

Ο ρόλος της δημοτικής αρχής δεν είναι να διενεργεί παράνομες πράξεις, ούτε να τις υποθάλπει, ούτε να τις ανέχεται παρακολουθώντας αμέτοχη τα τεκταινόμενα, ακόμη κι αν τη βολεύει γιατί έτσι εξυπηρετείται η στόχευσή της.

Ο “νόμος Χατζηδάκη”, παρακάμπτοντας κάθε νομική διάταξη για την προστασία της παραρεμάτιας περιοχής και  αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον, έδωσε μία έγκριση προσωρινής λειτουργίας για τον ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων για 3 χρόνια.

Η συζήτηση για τον αναγκαίο σε μία πόλη σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα, σε συζήτηση με άλλους όμορους Δήμους και οπωσδήποτε κατόπιν σχετικής μελέτης, ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι περιβαλλοντικοί όσο και οι οικονομικοί όροι αποτελεσματικής λειτουργίας του. Μέχρι τότε όμως καμία αυθαιρεσία δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει άμεσα σαφή θέση για το θέμα και να λάβει αποφάσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας του χώρου και αναζήτησης ευθυνών». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet