Πεντέλη 2020: Η άφωνη δήμαρχος και η άπραγη νέα πρόεδρος του Δ.Σ. «… πέντε μέρες κοσκινίζουν» για το Νοσοκομείο Παίδων
Κοινωνία

Πεντέλη 2020: Η άφωνη δήμαρχος και η άπραγη νέα πρόεδρος του Δ.Σ. «… πέντε μέρες κοσκινίζουν» για το Νοσοκομείο Παίδων

Για αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, αλλά και για… καθυστερήσεις εκ μέρους της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Πεντέλη 2020.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο συνδυασμός, επικεφαλής του οποίου είναι ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Παλαιοδήμος, αναφέρει:

«Οι 24ωρες εφημερίες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης καταργήθηκαν ήδη. Την ώρα που υπάρχει γενικός ξεσηκωμός και μπαράζ ανακοινώσεων από πολιτικά κόμματα, τοπικά κομματικά όργανα (ακόμα και του κυβερνώντος κόμματος), τοπικές δημοτικές παρατάξεις, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, συλλόγους εργαζομένων, συνδικαλιστικά όργανα εκπαιδευτικών, δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις γειτονικών δήμων, η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης επί μια εβδομάδα σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα, αδυνατώντας να ξεπεράσει κομματικές αγκυλώσεις και προσβάλλοντας κατάφωρα τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τους δημότες που την εξέλεξαν να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης!

Η μεν δήμαρχος κ. Κεχαγιά αρκέστηκε σε χαλαρή δήλωση περί “άστοχης απόφασης” του υπουργείου Υγείας και σε μια φωτογραφία από σύσκεψη που παρέστη απρόσκλητη παραμένοντας βουβή. Η δε νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λαζή, παρά το αίτημα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., όχι μόνο εποίησε τη νήσσαν για το θέμα, αλλά προκλητικά απέστειλε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι προφανές ότι εσκεμμένα καθυστερεί, ώστε να αποστείλει πρόσκληση τη Δευτέρα 17/01 για να συνεδριάσουμε την Παρασκευή 21/01!!! Επιβεβαιώνεται έτσι περίτρανα και για τις δύο η παροιμία “Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει”.

Είναι αυτονόητο ότι μόνο οι δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις μπορούν να σταματήσουν την περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Θα είμαστε δυναμικά παρόντες στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου, των παιδιών και των γονέων, αλλά και της ευρύτερης κοινωνικής πλειοψηφίας που απαιτεί ένα δημόσιο σύστημα υγείας – στήριγμα σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet