Σε γεύμα ανθρωπιάς του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων
Κοινωνία

Σε γεύμα ανθρωπιάς του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων

Σε χριστουγεννιάτικη γιορτή και γέυμα ανθρωπιάς που διοργανώθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου από την ενοριακή δράση του Ι.Ν. για παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και για παιδιά από το κατηχητικό σχολείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μελισσίων συμμετείχε και η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων Δήμου Πεντέλης.

Την έναρξη της εκδήλωσης ευλόγησε ο π. Λουκάς. Στη συνέχεια η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων, Καλλιόπη Θεοφιλίδου-Δημητράκη, σε σύντομο χαιρετισμό της διαβεβαίωσε ότι τα μέλη του σωματείου είναι πρόθυμα να βοηθήσουν σε παρόμοιες δράσεις και να συνεργαστούν όπου χρειασθεί. Ευχήθηκε δε καλή πρόοδο στα παιδιά, καλές γιορτές και χρόνια πολλά.

Η κα Ελισάβετ Καρέτσου, η οποία είναι και η ψυχή της ενοριακής δράσης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στο γεύμα ανθρωπιάς που οργανώθηκε στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης γιορτής την Κυριακή των Προπατόρων, 17 Δεκεμβρίου, ως, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ημέρα αγάπης, αλληλεγγύης, φιλότιμου αντλώντας από τα παιδιά που από μικρά έμαθαν ν΄ αγωνίζονται για να κρατηθούν στη ζωή και ήλθαν εδώ να μας δώσουν χαμόγελο, δύναμη, υπερηφάνεια και να μας πουν ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και ότι το φιλότιμο των ορθόδοξων Ελλήνων δεν θα λείψει ποτέ και θα βοηθούμε πάντοτε τον συνάνθρωπό μας με οποιοδήποτε κόστος».

Η χορωδία του Σωματείου ομόρφυνε την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικους ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα απ΄ όλη την Ελλάδα, με τη διεύθυνση του κ. Χαρίτωνα Γραικού. Τη χορωδία συνόδευσε ο κ. Μανόλης Χανιώτης στο λαούτο, η κα Μαρουσώ Κυδωνέως στο βιολί και η κα Χριστίνα Χανιώτη στο τουμπερλέκι.

Άφθονα δώρα μοιράσθηκαν στα παιδιά από έναν… παραδοσιακό Άι Βασίλη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πατέρες Λουκάς και Βασίλειος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Τα εδέσματα και τα γλυκά ήταν ευγενική προσφορά των γυναικών της ενοριακής δράσης και μελών της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων, παρασκευασμένα από τις ίδιες.

Στο τέλος της εκδήλωσης δώρα, φαγητά και τρόφιμα δόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet