Σε… επιστημονικές περιπέτειες έβαλε τον Μικρό Πρίγκιπα το Γενικό Λύκειο Μελισσίων
Κοινωνία

Σε… επιστημονικές περιπέτειες έβαλε τον Μικρό Πρίγκιπα το Γενικό Λύκειο Μελισσίων

Το Γενικό Λύκειο Μελισσίων, μετά τις δύo πολυβραβευμένες συμμετοχές του έλαβε για τρίτη χρονιά μέρος στη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» , που διοργανώνεται από τη ScienceView με την παιδαγωγική – επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αθηνών, στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου OSOS (Open Schools for Open Societies).

Φέτος, με νέους συντελεστές, νέες ιδέες και πολλή όρεξη, το Λύκειο Μελισσίων επιχείρησε κάτι διαφορετικό. Στράφηκε προς νέο αντικείμενο, τη Βιολογία, και συνεργάστηκε με σχολείο άλλης βαθμίδας, το 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, ανεβάζοντας την παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας και οι βιογεωχημικοί κύκλοι».

Η θεατρική παράσταση παρουσιάστηκε σε εκδήλωση – Πανελλήνιο Διαγωνισμό το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στον χώρο της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Την επομένη, μετά το τέλος όλων των παραστάσεων, έγινε η απονομή των βραβείων. Το ΓΕΛ Μελισσίων κατάφερε να διαπρέψει κερδίζοντας τέσσερα βραβεία!!!

Συγκεκριμένα απέσπασε τα βραβεία για:

  • Καλύτερη Χορογραφία
  • Εύρεση Πόρων και Υποστηρικτών
  • Ανάπτυξη Υλικού Διάδοσης της Παράστασης
  • Διάδοση και Προώθηση της Παράστασης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Μικρός Πρίγκιπας εγκαταλείπει τον πλανήτη του και παίρνει μαζί του το τριαντάφυλλο ώστε να το σώσει από την επικείμενη καταστροφή. Όταν ο πλανήτης του καταστρέφεται, αυτός φτάνει στη Γη. Για καλή του τύχη συναντά τέσσερις φοιτήτριες του Βιολογικού και ζητά τη βοήθειά τους για να βρει ουσίες όπως άνθρακα και άζωτο για το λουλούδι του, που είναι ταλαιπωρημένο από το μεγάλο ταξίδι.

Τα κορίτσια τού εξηγούν πως δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί αυτές οι ουσίες εισέρχονται από την ατμόσφαιρα στους οργανισμούς και μετά γυρίζουν πίσω σ’ αυτή, ακολουθούν δηλαδή βιογεωχημικούς κύκλους.

Ο Μικρός Πρίγκιπας ενθουσιασμένος, ζητά να του περιγράψουν πώς γίνονται αυτοί οι κύκλοι και οι κοπέλες πρόθυμα του εξηγούν…

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία με πολλαπλά οφέλη για όλους, τόσο για τους 27 μαθητές του Λυκείου και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου που ενεπλάκησαν στη δημιουργία της θεατρικής παράστασης, όσο και για όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, ο θεματικός αντιδήμαρχος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πεντέλης Κώστας Τζουμάκας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Βλάσσης Σιώμος, ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Άγγελος Παλαιοδήμος, η δημοτική σύμβουλος Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μελισσίων, Βέρα Θεοδωρίδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet