Σε πέντε εστίες φωτιάς στη Νέα Πεντέλη επενέβησαν οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας του Δήμου
Κοινωνία

Σε πέντε εστίες φωτιάς στη Νέα Πεντέλη επενέβησαν οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Στα πέντε έφθασαν τα περιστατικά με φωτιές στη Νέα Πεντέλη που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το Σάββατο 8 Ιουλίου ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης και ο ΣΠΑΠ. Η επέμβασή τους, όπως τονίζει η δημοτική αρχή, συνέβαλαν καταλυτικά στην τάχιστη αντιμετώπιση και κατάσβεση και των πέντε περιστατικών, πριν αυτές επεκταθούν.

Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στα ακόλουθα σημεία:

  • Στην οδό Αγίας Παρασκευής 4.
  • Στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Κωνσταντινουπόλεως.
  • Στη συμβολή των οδών Κοτζιούλα και Παπαφλέσσα.
  • Επί των οδών Σκρα και Ναυαρίνου, πλησίον των πρώην κατασκηνώσεων.
  • Επί της οδού Ιερού Λόχου.

«Όλες οι εστίες, χάρη στην ετοιμότητα, την έγκαιρη επέμβαση και την αποτελεσματικότητα, όλων όσοι ήταν σε επιφυλακή τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο και κατασβήστηκαν» σημειώνει η δημοτική αρχή, ενώ στην οδό Κοτζιούλα συμμετείχε και υδροφόρα του Δήμου Βριλησσίων.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά με τα συμβάντα:

«Οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι και όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, όπως φυσικά και ο ΣΠΑΠ, για ακόμη μία φορά ήταν σε ετοιμότητα και βοήθησαν αποφασιστικά στην κατάσβεση μιας σειράς από εστίες πυρκαγιάς στις γειτονιές μας πριν γίνουν απειλητικές για περίοικους και περιουσίες. Συγχαρητήρια σε όλους, τους ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας.

Πολλές από τις φωτιές ξεκίνησαν από καλώδια μεταφοράς ρεύματος. Αυτός ο κίνδυνος σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν. Αποδεικνύεται πόσο σημαντικό και σωτήριο για την πόλη μας είναι το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων που υλοποιούμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet