Σε σύσκεψη καλεί τον δ/ντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης ο δήμαρχος για τα προσφυγόπουλα
Κοινωνία

Σε σύσκεψη καλεί τον δ/ντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης ο δήμαρχος για τα προσφυγόπουλα

Σε σύσκεψη συγκαλεί τον διευθυντή της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, αναφορικά με τη φοίτηση παιδιών προσφύγων σε σχολεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον διευθυντή ο δήμαρχος σημειώνει:

Κύριε διευθυντά, ο τρόπος λειτουργίας σας είναι τουλάχιστον παράξενος όταν προωθείτε ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Αναρρωτηρίου Πεντέλης στα δύο Γυμνάσια του Δήμου μας (Νέας Πεντέλης και Πεντέλης) χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση – συνεννόηση με τον αρμόδιο Δήμο της περιοχής.

Ο τρόπος ένταξης των παιδιών στα σχολεία προφανώς και δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά τον σκοπό του εγχειρήματος και συνεπώς την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δύο σχολείων, επιπρόσθετα δε δημιουργεί κοινωνική αναταραχή.

Κύριε διευθυντά, παρακαλούμε άμεσα να προσέλθετε εσείς και οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ PRAKSIS σε συντονιστική σύσκεψη για το θέμα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ώρα 08:00 στο δημαρχείο του Δήμου Πεντέλης, Καλαμβόκη 2Α στα Μελίσσια, στην οποία καλείστε να προσκαλέσετε και τους διευθυντές των σχολείων των δύο Γυμνασίων.

Σας ενημερώνουμε ότι στη σύσκεψη προτείνουμε να συζητηθούν:

α. Η ηλικία των παιδιών προκειμένου να αποφευχθεί δεκαεφτάχρονα και δεκαοχτάχρονα να κάθονται στο ίδιο θρανίο με δεκατριάχρονα παιδιά.

β. Να εξασφαλιστεί η καλή κατάσταση υγείας των παιδιών και η πιστοποίηση αυτής από δημόσιο φορέα.

γ. Να υπάρξει συνοδός – μεταφραστής σε κάθε σχολείο.

δ. Λοιπά θέματα όπως αυτά προκύψουν κατά τη σύσκεψη.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων να παρευρεθούν στη σύσκεψη, η οποία θα υλοποιηθεί με ή χωρίς τη συμμετοχή των προς ενέργεια αποδεκτών.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Μάνος Δημητριάδης

    Οι απόψεις των γονεων με αριθμούς

    http://www.surveymonkey.com/results/SM-GPLCNLZG

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet