Στην εκδήλωση για την «Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών» ο Γ. Κατσικογιάννης
Κοινωνία

Στην εκδήλωση για την «Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών» ο Γ. Κατσικογιάννης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Γιώργος Κατσικογιάννης και στελέχη της Δημοτικής Κίνησης ΠΕΝΤΕΛΗΘΕΝ, με Όραμα για την Πεντέλη, παρέστησαν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στην εκδήλωση για την «Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων των Γενοκτονιών».

Η 9η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρα Μνήμης με απόφαση του ΟΗΕ το 2015.

Η εκδήλωση για την 3η επέτειο της ημέρας Μνήμης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής σε διοργάνωση του Δικτύου Αναγνώρισης Γενοκτονιών, στο οποίο συμμετέχουν στελέχη που εκπροσωπούν οργανώσεις Χριστιανικών Λαών της Ανατολής (Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, Αρμένιοι, Ασσύριοι), την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, άλλες οργανώσεις και μεμονωμένες προσωπικότητες.

Την εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε ο δημότης του Δήμου Πεντέλης Αντώνης Παυλίδης, συντονιστής του Δικτύου, πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και συγγραφεύς του σημαντικού βιβλίου για τον Ποντιακό Ελληνισμό «Χαλαμονή».

Μετά την εκδήλωση, ο κ. Γιώργος Κατσικογιάννης δήλωσε:

«Είμαι συγκινημένος και υπερήφανος. Η σημερινή απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση μας δίνει κουράγιο και ελπίδα να προσπαθήσουμε το καλύτερο για τα θύματα Γενοκτονιών.

»Ακολουθώντας το “κάλεσμα” του εκ των εισηγητών καθηγητή IESA στο Παρίσι Δημοσθένη Δαββέτα, δεσμεύομαι σε κάθε περίπτωση να προχωρήσουμε στην ανέγερση “Μνημείου Γενονοκτονίας Χριστιανικών Λαών της Ανατολής”, σε περίοπτο σημείο – θέση του Δήμου μας.

»Όπως, επίσης, και στη μετονομασία κεντρικής οδού του Δήμου σε οδό “Raphael Lemkin – Ραφαήλ Λέμκιν”, του ανθρώπου που επινόησε το νόημα και τον όρο της Γενοκτονίας, όπως καθιερώθηκε με ψήφισμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ το 1948.

»Οι εθνικοτοπικές οργανώσεις του Δήμου μας θα μας έχουν πάντα δίπλα τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet