Στη γιορτή του Λυκείου Μελισσίων για την 28η Οκτωβρίου ο δήμαρχος
Κοινωνία

Στη γιορτή του Λυκείου Μελισσίων για την 28η Οκτωβρίου ο δήμαρχος

Στη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου του Λυκείου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων παρέστη ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.

Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «Είναι για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά να είμαι μεταξύ της τάξης εκείνης της κοινωνίας που αντιπροσωπεύει την ελπίδα. Ζώντας 30 χρόνια κοντά στη νιότη, ως στρατιωτικός, ξέρω πάρα πολύ καλά ότι εκεί κρύβεται όλη η δύναμη του Έθνους μας και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε πολύ τυχεροί όλοι εμείς που έχουμε τη δυνατότητα να παίρνουμε από τη δύναμη της ψυχής σας. Αγαπητοί μου, αυτό που διαθέτετε εσείς προφανώς και δεν το διαθέτουμε εμείς. Διαθέτετε ελπίδα, δύναμη, σχεδίαση, όνειρα μακροβιότερα προφανώς από τα δικά μας. Αυτό που έχουμε εμείς δεν το έχετε εσείς, έχουμε έναν φάκελο εμπειρίας ζωής, από  τον οποίο φάκελο θα πρέπει εσείς να προσπαθήσετε να πάρετε. Ο φάκελος αυτός δεν έχει μόνο θετικά, έχει και αρνητικά και είναι όλα αυτά τα στοιχεία που οδήγησαν την πατρίδα μας εδώ που είναι σήμερα. Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω αυτά τα παιδιά τα οποία πρώτευσαν και φέρνω στο μυαλό μου τον εαυτό μου στο γυμνάσιο Χαλανδρίου τη δεκαετία του ΄60. Έτσι μόνο αναβαίνεις στις κορυφές, έτσι και αύριο, θα δούμε ότι στις χιονισμένες κορυφές της Βορείου Ηπείρου, αυτοί που ανέβηκαν το 1940, ανεβήκαν με αίμα. Αυτή τη Σημαία λοιπόν θα πρέπει να ξέρετε ότι την έχουν στηρίξει αιματοβαμμένα χέρια και η στιγμή είναι ιερή».

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίτσα Μπουσίου, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σίσσυ Ντούρη και η τοπική σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων Μαίρη Δούκα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet