Συνάντηση υποψηφίου δημάρχου Πεντέλης Σπ. Κωνσταντά με εργαζόμενους στον Δήμο
Κοινωνία

Συνάντηση υποψηφίου δημάρχου Πεντέλης Σπ. Κωνσταντά με εργαζόμενους στον Δήμο

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης με τον επικεφαλής της, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Πεντέλης Σπύρο Κωνσταντά πραγματοποίησε περιοδεία στους εργαζόμενους του Δήμου.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης κάλεσε τους εργαζόμενους σε «αγώνα για σταθερή δουλειά, χωρίς μισθούς πείνας και εργασιακή ανασφάλεια, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καθολική και υποχρεωτική ισχύ». Σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Απευθυνόμαστε σε εσάς ξέροντας ότι ήσασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργοι ή ψάχνατε για πρώτη φορά δουλειά. Γνωρίζουμε ότι κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάζεστε να δουλέψετε σε αυτά τα προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ, για 490 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά για τους κάτω των 25 ετών, ως φτηνό εργατικό δυναμικό». Όπως επισήμανε, «η κατεύθυνση που υπάρχει από την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και στηρίζουν τον δρόμο της Ε.Ε. είναι  να ενισχυθεί η ευελιξία στους χώρους δουλειάς». Υπογράμμισε ότι «η Τοπική Διοίκηση λειτούργησε σαν “εργαστήρι” για να γενικευθούν αυτές οι σχέσεις εργασίας – λάστιχο». «Δήμοι και Περιφέρειες πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή αυτών των αντιδραστικών μέτρων, το ίδιο και ο Δήμος Πεντέλης» τόνισε.

Στη συζήτηση με τους συμβασιούχους αναδείχθηκε, όπως ενημερώνει η παράταξης, «η παντελής έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και η πλήρης αποσιώπηση του δικαιώματός τους σε αυτά από τον Δήμο». Ο Σπύρος Κωνσταντάς τόνισε ότι «η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει επανειλημμένα ότι η εκάστοτε διοίκηση του Δήμου πατώντας πάνω στη νομοθεσία και την κυβερνητική πολιτική, αντιμετωπίζει τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που πρέπει να μειωθεί». «Να δοθούν τα ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους, συμβασιούχους, “κοινωφελίτες”, “3Κ” κ.ο.κ, να μη βγαίνει κανείς για δουλειά αν δεν έχει τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας» είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΚΚΕ δεν έχει σταματήσει στιγμή να διεκδικεί για αυτά τα σοβαρά προβλήματα, γι΄ αυτό και χρειάζεται να στηριχτεί με νέες δυνάμεις, στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές. Δεν υπάρχουν “εργολάβοι λύσεων” που θα τους ψηφίσει ο κόσμος και ως διά μαγείας θα λυθούν τα προβλήματα» σημείωσε. Ο κ. Σπύρος Κωνσταντάς ανέδειξε τέλος ότι «η υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στην Πεντέλη όσο και στην Περιφέρεια Αττικής είναι όρος και προϋπόθεση για να έχει ο λαός τη δύναμη να αντιστέκεται, να αποσπά κατακτήσεις και μέτρα ανακούφισης με τον αγώνα του. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική και ωφέλιμη διέξοδος για το λαό απέναντι στο τοίχος που ορθώνεται μπροστά του από την κυρίαρχη πολιτική και τους διαχειριστές της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet