Τιμήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης, ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο
Κοινωνία

Τιμήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης, ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο

Εκδήλωση τιμής στον Νίκο Μπελογιάννη διοργανώθηκε από κοινού από το Παράρτημα Μελισσίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος καθώς και από την ΚΟΒ Μελισσίων-Πεντέλης ΚΚΕ.

Μέχρι η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος, Ευαγγελία Κρασσά, να απευθύνει τον χαιρετισμό και να κηρύξει την έναρξη της εκδήλωσης, οι επισκέπτες άκουγαν τραγούδια αφιερωμένα στον αγωνιστή ενώ παράλληλα προβάλλονταν εικόνες από τη ζωή του στη γιγαντοοθόνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων. Ακολούθησε προβολή 20λεπτου βίντεο για τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη και μοιράστηκε από τη νέα γενιά σε κάθε επισκέπτη ένα κόκκινο γαρύφαλλο, κάτι που γέμισε χρώμα και αισιοδοξία τη γεμάτη αίθουσα.

Αμέσως μετά αναγνώσθηκε ομιλία από τον Θάνο Πολύδωρο του Βόρειου Τομέα της ΚΟΑ Αττικής και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έληξε με μια συγκλονιστική απαγγελία του ποιήματος «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» του Γιάννη Ρίτσου από έναν πατέρα με την κόρη του.

Ο Σπ. Τσιμπρικίδης συγκινημένος μιλά για τη ζωή του
Ο Σπ. Τσιμπρικίδης συγκινημένος μιλά για τη ζωή του

Το δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στον Μελισσίωτη Σπύρο Τσιμπρικίδη, ο οποίος με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ανακηρύχθηκε ως επίτιμος πρόεδρος του Παραρτήματος. Διαβάστηκε ένα σύντομο βιογραφικό του από τον αντιπρόεδρο του Παραρτήματος Κωνσταντίνο Γκιζιάκη και προβλήθηκε βίντεο με τη δράση του ανά τις δεκαετίες. Καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους και δακρυσμένος από τη συγκίνηση ο κ. Τσιμπρικίδης παρέλαβε την τιμητική πλακέτα του και μίλησε για τη ζωή του. Η τελευταία του φράση ήταν «Ποτέ ξανά πόλεμος, ποτέ ξανά φασισμός!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet