Λειτουργικό πλεόνασμα 820.000 ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020 στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Λειτουργικό πλεόνασμα 820.000 ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020 στον Δήμο Πεντέλης

Λειτουργικό πλεόνασμα ύψους 820.000 ευρώ προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Δήμου Πεντέλης το πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Οπώς σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το λειτουργικό πλεόνασμα είναι η διαφορά των λειτουργικών εσόδων μείον τις λειτουργικές, ανελαστικές δαπάνες.

Ειδικότερα, τα λειτουργικά έσοδα του Δήμου ήταν 5.306.000 ευρώ και οι λειτουργικές δαπάνες ήταν 4.486.000 ευρώ. «Ο τερματισμός της ελλειμματικής λειτουργίας του Δήμου Πεντέλης, που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν βασική προτεραιότητα της δήμαρχου και της νέας δημοτικής αρχής από την ανάληψη των καθηκόντων τους» τονίζει η δημοτική αρχή.

Η διοίκηση υπνεθυμίζει ότι το 2018 ο Δήμος Πεντέλης είχε έλλειμμα σε λειτουργικό επίπεδο 475.000 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επίτευξη του πλεονάσματος οφείλεται στην ολοκληρωμένη προσέγγιση διαχείρισης και «νοικοκυρέματος» των οικονομικών του Δήμου που εφαρμόστηκε και προβλέπει μείωση των δαπανών, οικονομίες κλίμακος και είσπραξη εσόδων που δεν εισπράττονταν μέχρι σήμερα, κυρίως από τον χώρο του αθλητισμού, ενώ υπογραμμίζεται ότι σημαντικό ρόλο στην εξοικονόμηση διαδραμάτισε και η άμεση απόφαση της δημάρχου και της δημοτικής αρχής να συγχωνευθούν στον Δήμο Πεντέλης δύο νομικά πρόσωπα -ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ).

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Εφαρμόζουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας και έχουμε αποτελέσματα ορατά. Υποσχεθήκαμε στους δημότες να μηδενίσουμε το λειτουργικό έλλειμμα του Δήμου, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος και μείωσης δαπανών. Το καταφέραμε!

»Με το πλεόνασμα που δημιουργούμε θα χρηματοδοτήσουμε την καθαριότητα και τη φύλαξη της πόλης, νέες δράσεις κοινωνικής πολιτικής, αλλά και δράσεις πολιτισμού.

»Επιπλέον, με το πλεόνασμα θα χρηματοδοτήσουμε τις αναγκαίες μελέτες, ώστε ο Δήμος μα να μπορεί να αντλήσει πόρους από το ΕΣΠΑ, από εθνικούς πόρους και από το νέο Ταμείο Ανάκαμψης.

»Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που ο καθένας με τη δουλειά του, συνέβαλαν στο νοικοκύρεμα του Δήμου και δεσμευόμαστε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε γρήγορα οι πολίτες να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στην καθημερινότητα και στις υποδομές της πόλης. Μαζί συνεχίζουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet