Δ. Παπακωνσταντίνου: Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στη συνδιοίκηση του Δήμου Πεντέλης για τη δικαστική διαμάχη με το «Σισμανόγλειο»
Πολιτική

Δ. Παπακωνσταντίνου: Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στη συνδιοίκηση του Δήμου Πεντέλης για τη δικαστική διαμάχη με το «Σισμανόγλειο»

«Τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της συνδιοίκησης ΚεχαγιάΠαλαιοδήμου την πρώτη διετία, που έφεραν το “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο σε διαμάχη με τον Δήμο για την πτέρυγα “Μπόμπολα”, του Νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ”», ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Ιανουαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της Δημοτικής Συμμαχίας Δημοσθένης  Παπακωνσταντίνου.

«Με την απόφαση 10/2023 του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου, που δημοσιεύτηκε στις 9/01/2023, την οποία, αν και γνώριζε, επιμελώς απέκρυψε η δήμαρχος (τελικά ουδέν κρυπτό) υποχρεούται ο Δήμος να αποδώσει προσωρινά το κτήριο “Μπομπολα” στο ΓΝΑ “Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ”» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επίσης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε:

«Ουδέποτε στον Δήμο μας τα τελευταία 40 χρόνια που ενθυμούμαι είμαστε σε αντιδικία με τα νοσοκομεία. Στηρίζαμε το ΕΣΥ και νιώθαμε ασφαλείς στην πόλη μας. Εσείς, με τις ενέργειες σας κ. δήμαρχε, το ακρωτηριάζετε, βλάπτετε τους πολίτες, τους στερείτε το αγαθό της δημόσιας υγείας. Τον χώρο αυτό τον προορίζουμε για αστικό κέντρο Α/βάθμιας Υγείας σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, προκειμένου αυτά να αποσυμφορηθούν».

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2023 που κατατέθηκε με καθυστέρηση (τέλη Ιανουάριου, αντί του Νοέμβριου) ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «είναι εν πολλοίς εικονικός όπως ο περσινός, που εκτελέστηκε κατά 30%», ενώ όπως είπε χαρακτηρίζεται από:

  • «Μεγάλο άνοιγμα στα ανταποδοτικά τέλη (1.500.000 περισσότερες δαπάνες από τα έσοδα), χάρη στις μακροχρόνιες συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά το πρώτο έτος της συνδιοίκησης.
  • Διατήρηση των ανταποδοτικών τελών σε υψηλό επίπεδο και μια φιλοσοφία ιεράρχησης έργων, χωρίς τη διαβούλευση με τους πολίτες και το  λοιπό Δημοτικό συμβούλιο, που βρήκε βάση στη μεταφορά των οικονομικών αρμοδιοτήτων στην οικονομική επιτροπή με την πλήρη απαξίωση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Επιπλέον, έργα ύψους 4.200.000 ευρώ που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό για τον σκοπό αυτό τον καθιστούν αναξιόπιστο και αγγίζουν τα όρια της ακυρότητας, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώθηκαν βάσει της δικαστικής απόφασης για την πτέρυγα “Μπόμπολα του Νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ”.

Ουδέποτε αναζητήθηκαν ευρύτερες συναινέσεις, παρότι ως αντιπολίτευση στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι οφελεί την πόλη. Χαρακτηριστικό της πλήρους απομόνωσης της παράταξης της δημάρχου, που φυλλοροεί και είναι σε αποδρομή, είναι ότι επί 29 παρόντων δημοτικών συμβούλων (διά ζώσης και διαδικτυακά) μόνο 10 ψήφισαν την εισήγησή της, ενώ 19 την καταψήφισαν. Ούτε και οι δικοί δεν την πιστεύουν πλέον.

Μόνη και έρημη στην αίθουσα, με την πρόεδρο υποχρεωτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και έναν μόνο σύμβουλο που στο τέλος έγιναν δύο.

Τελικά δεν πείθει κανέναν!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet