Πήρε πίσω την αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ η δήμαρχος Ν. Κοσμοπούλου
Πολιτική

Πήρε πίσω την αποχώρηση του Δήμου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ η δήμαρχος Ν. Κοσμοπούλου

Ο Δήμος Πεντέλης μένει και επισήμως στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), όπως παραδέχθηκε η ίδια η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 31 Μαΐου. Γεγονός που… δίνει πόντους σε όσους εξαρχής είχαν υποστηρίξει ότι η εσπευσμένη απόφαση της δημοτικής αρχής να αποχωρήσει ο Δήμος από τον Σύνδεσμο, την ίδια ημέρα κατά την οποία διενεργούνταν οι αρχαιρεσίες σε αυτόν, είχε ως αποκλειστικό γνώμονα το πρόσωπο του μέχρι πρότινος προέδρου του και δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Βλάσση Σιώμου. Έτσι, από τη στιγμή που ο Βλ. Σιώμος δεν θα είναι στο τιμόνι του Συνδέσμου (Ο Βασίλης Ξυπολυτάς είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΠΑΠ), φαίνεται ότι αίρονται και οι μεγάλες ενστάσεις που είχε διατυπώσει η δήμαρχος για την εν γένει λειτουργία του ΣΠΑΠ…

Η «αποκάλυψη» ήρθε μετά από ερώτημα που υπέβαλε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ζήτησε να μάθει τι προτίθεται να πράξει η δήμαρχος μετά την εκλογή του δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά στη διοίκηση του ΣΠΑΠ. «Τι προτίθεστε να κάνετε μετά τις εκλογές στον ΣΠΑΠ; Θα μείνουμε στον ΣΠΑΠ ή όχι; Και για ποιους λόγους θα μείνουμε ή θα φύγουμε;» ρώτησε συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου, για να λάβει την εξής απάντηση από την κ. Κοσμοπούλου: «Ακυρώθηκε η απόφαση (σ.σ. που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο για την αποχώρηση του Δήμου από τον Σύνδεσμο) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Έχω ήδη συναντήσει τον νέο πρόεδρο. Δείχνει ότι συγκλίνουμε σε αρκετά σημεία για την προστασία του βουνού, άρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος αποχώρησης».

«Την άλλη φορά μας είπατε ότι ο ΣΠΑΠ είναι ένας σύνδεσμος που σχεδόν δεν κάνει τίποτα…» επέμεινε ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς όμως να λάβει κάποια άλλη απάντηση, αφού η κ. Κοσμοπούλου περιορίστηκε να σχολιάσει «Εγώ σας απάντησα κ. Παπακωνσταντίνου».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet