Πεντέλη: Νέο «μπλόκο» της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό – Επιμένει να προηγηθεί ο απολογισμός για τον χιονιά
Πολιτική

Πεντέλη: Νέο «μπλόκο» της αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό – Επιμένει να προηγηθεί ο απολογισμός για τον χιονιά

Ούτε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης για τον προϋπολογισμό, αφού για άλλη μια φορά δεν προσήλθαν δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η οποία έχει και την πλειοψηφία στο Σώμα.

Τους λόγους τους εξηγεί κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επικεφαλής Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου (Δημοτική Συμμαχία), Αντώνης Φειδοπιάστης (Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή), Λευτέρης Κοντουλάκος (Μπροστά Μαζί) και Γιώργος Κατσικογιάννης (Πεντελήθεν).

Όπως αναφέρουν, πάντως, θα είναι παρόντες στη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου, οπότε θα συζητηθεί ο απολογισμός της δημοτικής αρχής σχετικά με την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς».

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Αφού η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η δήμαρχος εξάντλησαν κάθε χρονικό περιθώριο βάσει του νόμου, φέρνουν τελικά προς συζήτηση το από 27/01/2021 αίτημα της ολομέλειας 5 δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, υπογεγραμμένο από 16 συμβούλους, για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει ο οφειλόμενος απολογισμός της διοίκησης για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της θεομηνίας “ΕΛΠΙΔΑ” και τους προγραμματισμούς της για την αντιμετώπιση επερχόμενων νέων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δεν προσήλθαμε στο Συμβούλιο της Δευτέρας 31ης Ιανουαρίου, γνωστοποιώντας το έγκαιρα, διαμαρτυρόμενοι για τη μη σύγκληση έως τότε του Δ.Σ. με βάση το αίτημά μας, αλλά και τονίζοντας την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα να προηγηθεί η συζήτηση για τα μέτρα οργάνωσης και πρόβλεψης του Δήμου αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων, αυτής (της συζήτησης) του προϋπολογισμού, ούτως ώστε να γίνουν αναγκαίες προσαρμογές στα οικονομικά.

Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση, δέσμια των εμμονών της, παρότι γνώριζε ότι δεν θα γίνει το συμβούλιο της 31 Ιανουαρίου, πιεζόμενη από την επιστολή – διαμαρτυρία μας, έστειλε τελικά την πρόσκληση Δ.Σ., αλλά επέλεξε:

  • Να μην το κάνει μονοθεματικό όπως αιτηθήκαμε, αλλά να «καταχωνιάσει» το αίτημά μας στη μέση της θεματολογίας του Δ.Σ., αφού βεβαίως φρόντισε να προσθέσει και άλλα θέματα.
  • Δεν το συγκάλεσε για Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, αν και έστειλε την πρόσκληση τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, γιατί θέλησε αφενός να το πάει όσο πιο πίσω μπορούσε, αλλά και γιατί δεν ήθελε να αναδειχθούν τα υποβαθμισμένα κονδύλια που είχε βάλει για την Πολιτική Προστασία στον προϋπολογισμό, καθότι είχε αλλού “υποχρεώσεις”.

Για αυτό και δεν προσήλθαμε στο Συμβούλιο της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου αλλά θα είμαστε παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7 Φεβρουαρίου, στις 19:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet