Στο Ταμείο Παρακαταθηκών οι καταθέσεις Δήμου με πρωτοβουλία της Πεντέλη εν Δράσει
Πολιτική

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών οι καταθέσεις Δήμου με πρωτοβουλία της Πεντέλη εν Δράσει

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η Πεντέλη Εν Δράσει και ο επικεφαλής της Αντώνης Φειδοπιάστης για την καλύτερη αξιοποίηση των τραπεζικών καταθέσεων του Δήμου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2016 ψηφίστηκε ομόφωνα το άνοιγμα λογαριασμού και η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με επιτόκιο 2,25% αντί του 0,2% που έπαιρνε ο Δήμος μέχρι σήμερα σε ιδιωτική τράπεζα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, μόνο η κατάθεση του πράσινου τέλους (0,50) ύψους 500.000 ευρώ θα αποδώσει ετήσια κέρδη από τόκους περίπου 11.500 ευρώ από 1.000 ευρώ που εισέπραττε ο Δήμος μέχρι σήμερα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κώστας Βαρλαμίτης ο οποίος ανέπτυξε τις δράσεις του ταμείου, τις προοπτικές χρηματοδότησης του Δήμου για επενδυτικά προγράμματα, αλλά κυρίως τόνισε «την ασφάλεια και την υψηλή απόδοση» που θα έχουν οι καταθέσεις του Δήμου Πεντέλης.

Ο συνδυασμός Πεντέλη εν Δράσει επισημαίνει ακόμη ότι «με στόχο το συμφέρον των πολιτών, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Πεντέλης θα αναπτύξει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα κύκλο συναντήσεων με πολιτειακούς φορείς και θα καταθέσει προτάσεις στο Δ.Σ.».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet