Για το θέμα της κακοποίησης παιδιών συζήτησαν στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Για το θέμα της κακοποίησης παιδιών συζήτησαν στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ – Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού», διοργάνωσαν χθες (29/11) στο Γενικό Λύκειο Φιλοθέης «Χρήστος Μαλεβίτσης» την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ομιλία, με θέμα «Κακοποίηση του παιδιού: Αναγνώριση, Πρώιμη παρέμβαση και Πρόληψη του φαινομένου».

Σκοπός του Σωματείου «ΕΛΙΖΑ» είναι η πρόληψη της σωματικής, σεξουαλικής και ψυχικής κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών.

Το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ» προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια μέσα από πολλαπλές δράσεις κατά της κακοποίησης του παιδιού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης λέγοντας:

«Υποδέχομαι στον Δήμο μας την “ΕΛΙΖΑ” γιατί συμμερίζομαι αυτό που πιστεύει η πρόεδρος της Μαρίνα Καρέλλα πως τολμάμε να ονειρευόμαστε μία κοινωνία που θα ενώνει τη φωνή της στο πρόσταγμα για μηδενική ανοχή στην κακοποίηση του παιδιού, για μια οικογένεια δυνατή και ενημερωμένη, προκειμένου να προλαμβάνει το θλιβερό φαινόμενο της στέρησης της παιδικής ηλικίας».

Χαιρετισμό απεύθυνε και η Αλίκη Γκιζελή– αντιδήμαρχος Παιδείας και Υγείας του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία τόνισε πως: «h Κυβέρνηση προστατεύει και προσφέρει βοήθεια σε όλα τα παιδιά που δυστυχώς βιώνουν κακοποίηση. Το υπουργείο Υγείας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, χρηματοδοτειπ 104 νέες δομές Ψυχικής Υγείας σε ολόκληρη την Επικράτεια, με έμφαση στην υποστήριξη των παιδιών και των εφήβων.»

Επίσης μιλήσαναν οι ειδικοί στους Τομείς τους:

  • Τίνα Απέργη– κλινική ψυχολόγος/ καθηγήτρια ψυχολογίας, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (ACG)
  • Ηλέκτρα Κουτσούκου– δρρ. Δικαιωμάτων Παιδιού, δικηγόρος, επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

«Φροντίζουμε έτσι ώστε κάθε τέτοια σημαντική ενέργεια να φέρει την ουσιαστική αλλαγή και να συμβάλλει στο τέλος της βίας ενάντια στα παιδιά. Σε αυτή την προσπάθεια, ας μείνουμε όλοι ενωμένοι. Για να μη μείνει κανένα παιδί μόνο του» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Κωνσταντίνος.

    Εξαιρετική εκδήλωση,εξαιρετικοί ομιλητές,πολλά και ενδιαφέροντα μάθαμε με μια όμορφη παρουσίαση μέσω διαφανιών αλλά και συζήτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet