Δ. Γαλάνης: Προτεραιότητά μας η προστασία της φυσιογνωμίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Δ. Γαλάνης: Προτεραιότητά μας η προστασία της φυσιογνωμίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Μια βασική αρχή της νυν δημοτικής αρχής Φιλοθέης – Ψυχικού τονίζει ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης: την προστασία της φυσιογνωμίας του Δήμου. Αφορμή γι’ αυτό η (επιτυχημένη) προσπάθεια του Δήμου να εμποδίσει την ανέγερση κτηρίου της LIDL στο Νέο Ψυχικό, μέσα από μια σειρά ενεργειών, την οποία παραθέτει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του δημάρχου έχει ως εξής:

«Από τον Δεκέμβριο του 2022, ως δημοτική αρχή αντιδράσαμε στις προσπάθειες των εταιρειών MIELE- LIDL, που εκμεταλλευόμενες το θολό τοπίο έκδοσης οικοδομικών αδειών, είτε από την τότε υπεύθυνη Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής, είτε τον ηλεκτρονικό τρόπο έκδοσης αδειών, με ευθύνη ιδιώτη μηχανικού, προχώρησαν σε έκδοση άδειας και κατεδάφισης ανέγερσης «καταστήματος στον πρώτο όροφο, ισόγειες και υπόγειες θέσεις στάθμευσης, κατάστημα και γραφεία στον β’ όροφο και φυτεμένο δώμα. συνολικής δομήσιμης επιφάνειας περίπου 3800 τ.μ. σε οικοδομικό τετράγωνο του Νέου Ψυχικού οδοί Μεσογείων, Ρήγα Φεραίου, Νικηταρά, στο Ο.Τ 173.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2023 μπλοκάραμε την κατεδάφιση και ανέγερση στο εν λόγω οικόπεδο νέου υπερκαταστήματος. Η Πολεοδομία Φιλοθέης Ψυχικού εκδίδει την αριθμ. πρωτοκόλλου 614/11-1-23 Προσωρινή διακοπή εργασιών, η οποία ισχύει μέχρι σήμερα παρά τις συνεχείς προσπάθειες της LIDL να μπορέσει να την ανακαλέσει.

Οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Φωτιάδης και Ελένη Ζέππου, έχοντας προσφύγει στο Συμβούλιο Επιλύσεως Πολεοδομικών Θεμάτων ΣΥΠΟΘΑ Βόρειου Τομέα, κατάφεραν να σταματήσει μέχρι σήμερα η συνέχιση των εργασιών. Και όλα αυτά με συνεχείς διασκέψεις και παρεμβάσεις, στηριζόμενοι σε μια εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση του νομικού κ. Παπαδημητρίου. Συγχρόνως ενημερώνουμε τους τοπικούς- περιβαλλοντικούς Συλλόγους, ειδικούς νομικούς, όπως και τον τοπικό Τύπο, με συνεχείς δημοσιεύσεις.

Ακολουθούν αναλυτικά οι ενέργειες της δημοτικής αρχής:

  • Στις 20/12/2022 η δημοτική αρχή δεν έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλλε η εταιρεία στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού για: απότμηση διαμόρφωση πεζοδρομίων για είσοδο – έξοδο οχημάτων στην οδό Ρήγα Φεραίου, Νικηταρά και Λεωφόρο Μεσογείων ατ 173 Νέου Ψυχικού.
  • Διαρκείς συσκέψεις δημοτικής αρχής με νομικό σύμβουλο κ. Παπαδημητρίου και υπηρεσιακούς παράγοντες 21-22-23 Δεκεμβρίου 2022
  • Υποβολή καταγγελίας εκ μέρους των Φωτιάδη Δημητρίου (πολ. μηχανικού) και Ζέππου Ελένης (δικηγόρου), με αριθμό 512/11 Ιανουαρίου 2023.
  • Προσωρινή διακοπή εργασιών από την Πολεοδομία Φιλοθέης Ψυχικού, με αριθμό πρωτοκόλλου 614/11 Ιανουαρίου 2023, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα.
  • Έκδοση γνωμοδότησης από τον Ειδικό Νομικό Σύμβουλο κ. Παπαδημητρίου επί του θέματος και υποβολή της στη Διοίκηση και σε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.
  • Υποβολή αίτησης «Ακύρωσης της Οικοδομικής Άδειας με αριθμό 525024/10-11-2022 για την ανέγερση εμπορικού καταστήματος κλπ στο Ο.Τ 173, Ρήγα Φεραίου, Νικηταρά και Λεωφ.Μεσογειων στο Νέο Ψυχικό» εκ μέρους των Φωτιάδη Δημητρίου και Ζέππου Ελένης, εκ μέρους της Διοίκησης, με συνυποβολή της γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου, όλων των σχετικών ΦΕΚ και των ευρεθέντων από τα αρχεία του Υπουργείου χαρτών, με αριθμ πρωτοκόλλου 5794/31 Μαρτίου 2023.
  • Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για όλες τις ενέργειες της διοίκησης του δήμου.
  • Σήμερα, με όλες τις παραπάνω ενέργειες που πετύχαμε ως δημοτική αρχή, το έργο είναι σε αναστολή και η διαδικασία σε εξέλιξη στο ΣΥΠΟΘΑ Βορείου Τομέα, που θα συζητηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Με όλες τις παραπάνω ενέργειες, από τον Δεκέμβριο 2022, έχουμε καταφέρει να μπλοκάρουμε το έργο της ανέγερσης του κτηρίου της MIELE-LIDL. Και συνεχίζουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet