Νέα έκκληση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στους πολίτες για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Κοινωνία

Νέα έκκληση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στους πολίτες για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τη συνεργασία των πολιτών ζητεί ακόμη μία φορά ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, προκειμένου όλοι μαζί να δουλέψουν για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ξεκίνησε τον Απρίλιο με ειδικό εργολάβο, ο οποίος χρησιμοποιεί επίγεια συνεργεία, για περιοδική παρακολούθηση των επιφανειακών υδάτινων επιφανειών και καταγραφή της εμφάνισης των προνυμφών κουνουπιών στις εστίες αναπαραγωγής τους, εκτελώντας τις απαραίτητες ψεκαστικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, φέτος οι δράσεις ενισχύθηκαν με την τοποθέτηση ειδικών δικτυωτών φραγμών σε διάφορα κλειστά σημεία του Ποδονίφτη – με σκοπό την αποφυγή εισόδου των κουνουπιών που ακολουθούν τη ροή των υδάτων.

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται από την Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι στον σχεδιασμό του προγράμματος ελήφθησαν υπ’ όψιν όλα τα σχετικά επιστημονικά δεδομένα και διεθνείς πρακτικές καταπολέμησης, ενώ υπογραμμίζει πως παράλληλα, όμως, χρειάζεται και η ενεργή συμβολή του συνόλου των δημοτών, οι οποίοι θα πρέπει: 

  • Να εξαλείψουν τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών από τους κήπους και τις βεράντες τους προσέχοντας να μην υπάρχουν πουθενά στάσιμα νερά.
  • Να ποτίζουν μόνο όσο χρειάζεται και κατά προτίμηση πρωινές ώρες και όχι βράδυ.
  • Να συντονιστούν με τους γείτονές τους, ώστε να το κάνουν και αυτοί -διότι τα κουνούπια μπορούν να διανύσουν έως και 300 μέτρα απόσταση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την καταπολέμηση των κουνουπιών στον Δήμο πραγματοποιεί δωρεάν επισκέψεις -κατόπιν συνεννοήσεως- προκειμένου να εντοπίσει τις τυχόν εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και να δώσει σχετικές συμβουλές καταπολέμησής τους, καθώς επίσης και να ψεκάσει -αν τυχόν χρειάζεται- με ειδική τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ψεκασμού.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικών Θεμάτων του Δήμου στον τηλ. αριθμό 213 2014500.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet