Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Κοινωνία

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με μία όμορφη και επιμορφωτική εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη της Λώρας Βερροιοπούλου για την προσφορά της στα αδέσποτα της πόλης, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης απένειμε τιμητική πλακέτα στους συγγενείς της εκλειπούσας, μιας και το όνομά της ταυτίστηκε όχι απλώς με την έννοια της φιλοζωίας, αλλά και με την εικόνα ενός ανθρώπου που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία και στην ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Η δημοτική αρχή τονίζει ότι οι φιλόζωοι δημότες παρακολούθησαν την εκδήλωση την οποία χαιρέτησε ο δήμαρχος μιλώντας για τους φορείς της πολιτείας και τη σημασία τους στην οργάνωση και προστασία των ζώων- αδέσποτων και μη, και στην οποία κεντρική ομιλήτρια ήταν η Μαριάνθη Δημοπούλου – ειδική γραμματέας Προστασίας των Ζώων της Κυβέρνησης.

Την ενδιαφέρουσα αυτή βραδιά που έλαβε χώρα στην α’ πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell) προλόγισε ο αντιδήμαρχος Θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού και αρμόδιος για τα αδέσποτα ζώα Χαράλαμπος Γ. Μπονάτσος ο οποίος τόνισε οτι η παιδεία απέναντι στα ζώα είναι η αρχή κάθε πολιτισμένου ατόμου.

Επιπλέον, ο σημαντικός και πολυβραβευμένος Ψυχικιώτης συγγραφέας Νίκος Δήμου διάβασε αποσπάσματα από το πασίγνωστο «Βιβλίο των γάτων» του-τα οποία συνεπήραν το κοινό, συμπεριλαμβανομένων αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και φυσικά φιλόζωων κάθε ηλικίας.

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού επισημαίνει ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία εκπονεί πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρησης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ανέκαθεν έχει την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της Φιλοζωικής Ένωσης Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ΖΩΦΙΨΥ.

«Στοχεύουμε σε ένα Προάστιο με λιγότερες αδέσποτες γάτες και σκύλους, ελπίζοντας ότι μια μέρα κανένα ζώο δεν θα κινδυνεύει στους δρόμους και ότι όλα τα ζώα που έχουμε κοντά μας θα έχουν τη φροντίδα που τους αξίζει», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet