Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην πρεσβεία του Ιράν
Κοινωνία

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην πρεσβεία του Ιράν

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος, όπως ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία, δύο υπαλλήλων της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στο Ψυχικό.

Δράστης είναι ένας 47χρονος υπήκοος Ιράν, ο οποίος και συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018 προσέγγισε την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους της Πρεσβείας, τραυματίζοντάς τους.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, κατάφερε να ταυτοποιήσει και να εντοπίσει τον δράστη την Κυριακή 1η Απριλίου 2018 στο Κερατσίνι.

Ο 47χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς και δύο περιπτώσεις εμπρησμού στην είσοδο της Πρεσβείας, που είχε διαπράξει σε παρελθόντα χρόνο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet