2ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

2ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Το 2ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού το Σαββατοκύριακο 9 – 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Η επιτυχής διοργάνωση της συναυλίας για το Μικρασιατικό Ελληνισμό, τον Σεπτέμβριο του 2013, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό από τον Δήμο, ήταν το έναυσμα να ενεργοποιηθούν οι Μικρασιάτες του Δήμου, τόσο για τη δημιουργία του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ο Άγιος Γεώργιος», όσο και για την ετήσια θεσμοθέτηση της διοργάνωσης Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και πάνω από 450 χρόνια από τη θεμελίωση της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Βουρλά της Σμύρνης, γενέτειρα πολλών προσφύγων, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Νέο Ψυχικό.

Τιμώντας τις ρίζες μας, λοιπόν, και αναδεικνύοντας τις μνήμες του παρελθόντος και τις διαχρονικές αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μικράς Ασίας, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, ο ΟΚΑΠΑ, η Ενορία Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», με την αρωγή του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης – Ψυχικού και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεμιστοκλή Μακαντάση, διοργανώνουν το 2o Φεστιβάλ (το 1ο Φεστιβάλ έλαβε χώρα το διήμερο 10 – 11 Σεπτεμβρίου 2016).

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • την 1η ημέρα, στις 20:00, την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922» της Μαρίας Ηλιού, και
  • την 2η ημέρα, στις 19:30, την μουσική παράσταση «Το Ταξίδι του Καραγκιόζη», σε μουσική επιμέλεια Γιώργου Κωτσίνη, με την πολύτιμη σύμπραξη του καραγκιοζοπαίκτη Άθου Δανέλλη.

Το 2ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού θα διεξαχθεί στον Ιερό Ναό και την πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet