Έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέφα
Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέφα

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στις 20;00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζεται το ζωγραφικό έργο του Άγγλου καλλιτέχνη John Bicknell, ο οποίος κατοικεί στη Φιλοθέη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λέφα με σύγχρονους εικαστικούς από το εξωτερικό, θα παρουσιαστεί το ζωγραφικό έργο του Άγγλου καλλιτέχνη, του οποίου οι πίνακες αρχίζουν με μια άμεση και συναρπαστική εικόνα που αγγίζει πολιτιστικά αρχέτυπα, ιστορίες ειδήσεων και φωτογραφίες συγκρούσεων.

Στην έκθεση με τίτλο «The Burning Ship & The Dead Poet» ο εικαστικός αναπτύσσει μία οπτική αφήγηση που ασχολείται με θέματα της ύπαρξης, πιστεύοντας στις αφηγηματικές δυνατότητες της ζωγραφικής και με ξεκάθαρες αναφορές στην Ιστορία της Τέχνης,

Θέματα αμφιβολίας, αποτυχίας και ενός συχνά ουτοπιστικού παραδείσου αντιμετωπίζονται μέσω κάποιων παράλογων ενεργειών που αντικατοπτρίζουν το πολιτικό δράμα. Οι πίνακες χρησιμοποιούν εικόνες σημερινές/σύγχρονες με παραπομπές στην ιστορία σχετίζοντας τη σύγχρονη δράση με το αρχαίο ένστικτο.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο John Bicknell γεννήθηκε στο Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στο West Surrey School of Art and Design – University of East London και Slade School of Fine Art, University College London, Σχολή Καλών Τεχνών Slade του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου, όπου του απονεμήθηκε το βραβείο Slade και η ταξιδιωτική υποτροφία Boise για την Ιταλία.

Έχει εκθέσει ευρέως στην Ευρώπη και ήταν παραλήπτης της Henry Moore Foundation Fellowship, The South Bank Prize – London και του Βραβείου John Moores – Liverpool. Υπήρξε ανώτερος λέκτορας στη σχολή School of Art Architecture, Leeds Metropolitan University – UK και διδάσκων μάστερ στο Wimbledon School of Art – London.

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 11 Οκτωβρίου έως Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018.
Επιμέλεια έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, ιστορικός Τέχνης – μουσειολόγος, διευθύντρια Δημοτικής Πινακοθήκης Λέφα

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00 / Τετάρτη 13:00 – 20:00.

Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα: Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ. 210 6717097.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet