Η «Εταιρεία Θαυμάτων» κέρδισε το το θεατρόφιλο κοινό στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Πολιτισμός

Η «Εταιρεία Θαυμάτων» κέρδισε το το θεατρόφιλο κοινό στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και η θεατρική ομάδα του νεοσύστατου Συλλόγου Φιλοθέης – Ψυχικού «ΘΕΑΣΙΣ», παρουσίασαν το βράδυ της Παρασκευής τη θεατρική παράσταση «Εταιρεία θαυμάτων», στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού.

Πρόκειται για μια κωμωδία ηθών του διάσημου Δημήτρη Ψαθά, κατοίκου Φιλοθέης, που γεννήθηκε στην Τραπεζούντα του Πόντου. Το έργο διαδραματίζεται κάπου στην ελληνική επαρχία γύρω στο 1960, όπου ο Ψαθάς σατιρίζει τους αφελείς και θρησκόληπτους που πέφτουν θύματα απατεώνων.

«Υποδεχόμαστε», είπε ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, «την παράσταση ενός δικού μας ανθρώπου του, κάποτε κατοίκου Φιλοθέης, με το πάντα επίκαιρο έργο. Του πολυαγαπημένου μας αείμνηστου θεατρικού συγγραφέα, και με ηθοποιούς, θεατρόφιλους κατοίκους του Προαστίου μας. Συγχαίρω για μια ακόμη φορά τη θεατρική ομάδα “Θέασις”, η οποία, με την πρωτοβουλία της, αναδεικνύει τα ταλέντα συμπολιτών μας, προσφέροντας σε όλους μας στιγμές ψυχαγωγίας».

Την παράσταση, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού Χαράλαμπος Μπονάτσος.

Συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Αλιμπράντη Αγγελική, Ζαννή Αγγελική, Ζησιμόπουλος Μάριος, Καραγιάννη Καλλιόπη, Λεόπουλος Στέργιος, Μενεμενόγλου Νίκος, Μουρίκη Μαριλένα, Μπαλούμη Κλεονίκη, Παλαιολόγου Μήτση, Παλυβού-Κιάππα Γεωργία, Παναγιωτίδου Καρίνα, Παπαχρόνης Σωτήρης, Τιμοθέου Αναστασία, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Γαλανού και σκηνικά της Ηρούς Παπακώστα.

Η παράσταση θα παιχτεί και αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 20:30.

Είσοδος δωρεάν.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet