Σε συνέδριο για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Ισπανία ο Δήμος Χαλανδρίου
Ποιότητα Ζωής

Σε συνέδριο για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Ισπανία ο Δήμος Χαλανδρίου

Σε συνέδριο για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Ισπανία συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, όπου πραγματοποιήθηκε και συνεδρία για το πρόγραμμα waste4think, το οποίο υλοποιείται και στο Χαλάνδρι.

Σε σχετική ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σημειώνει:

1.300 σύνεδροι από 75 χώρες παρακολούθησαν τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου του ISWA στην πόλη του Bilbao της Ισπανίας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Τρεις μέρες σε 66 θεματικές ενότητες, δεκάδες ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι πανεπιστημίων, οργανισμών, δήμων και περιφερειών από όλον τον κόσμο συζήτησαν, ανταλλάσσοντας γνώσεις, εμπειρίες και καλές πρακτικές για το πρόβλημα που αφορά την επιβίωση του πλανήτη.

Ιδιαίτερα τιμητική για το Χαλάνδρι η παράλληλη συνεδρία για την παρουσίαση του waste4think,την οποία παρακολούθησε και προλόγισε με θερμά λόγια ο πρόεδρος του ISWA, Αντώνης Μαυρόπουλος, ένας από τους πιο διακεκριμένους παγκοσμίως ειδικούς επιστήμονες στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τις ίδιες μέρες και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος waste4think που οδεύει προς το τέλος του, αφήνοντας σημαντικές επιστημονικές κατακτήσεις προς περαιτέρω πρακτική αξιοποίηση.

Όπως είπε και ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος κλείνοντας την συγκλονιστική εναρκτήρια ομιλία του σε πάνω από 1.500 ανθρώπους, υπό τους ήχους του bellatsiao:

...Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να πολεμούμε με σκιές και οφείλουμε να θέσουμε τα σκληρά ερωτήματα. Η σωτηρία του πλανήτη θα κριθεί και στην αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των αποβλήτων. Στην προσπάθεια αυτή που αφορά την επιβίωση του πλανήτη και του ανθρώπινου είδους καμία μικρή νίκη δεν είναι προς υποτίμηση, μιας και υποχρεώνει τον αντίπαλο να αναπροσαρμόζει τις επιλογές του, δίνει θάρρος και γνώση στο στρατόπεδο των υπερασπιστών της ζωής και χρόνο για την αλλαγή του κυρίαρχου τρόπου οικονομικής οργάνωσης των κοινωνιών…

ΥΓ. Υπήρχε κάτι στην ατμόσφαιρα που δεν αποδίδεται με λόγια στην συνάντηση με τον Αντώνη Μαυρόπουλο 30 χρόνια μετά το 1989. Ίσως μόνο με εκείνους τους στίχους που τραγουδούσαμε, δίνοντας υπόσχεση στον εαυτό μας, σ΄ εκείνο το τελευταίο Φεστιβάλ:

Όπως και να ’ναι ο κόσμος, όσα κι αν έχει στραβά,
έστω κι αν μείνω πια μόνος, πάντα θα φεύγω μπροστά.

Όπως και να ’ναι ο κόσμος, δε θα σταθώ πουθενά.
Δεν καρτεράει ο χρόνος, πίσω ποτέ δε γυρνά.

Όπως και να ’ναι ο κόσμος, θα τραγουδώ στη ζωή.
Για να μερέψει ο πόνος πρέπει να κλείσει η πληγή.

Όπως και να ’ναι τούτη η γη, θα ’μαι στην πρώτη τη γραμμή,
όπως και τώρα, τώρα, τώρα που είναι δίσεκτοι οι καιροί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet