Δύο προτάσεις για την αντιμετώπιση των σκουπιδιών στο Χαλάνδρι
Ποιότητα Ζωής

Δύο προτάσεις για την αντιμετώπιση των σκουπιδιών στο Χαλάνδρι

Με νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σκουπιδιών, “δανεισμένες” από τον Δήμο Καλαμάτας, επανέρχεται ο κάτοικος Χαλανδρίου Νίκος Κομπότης, καλώντας σε διάλογο όσους μπορούν να συμβάλλουν σε αυτές.

Ειδικότερα, σε επιστολή του, ο κ. Ν. Κομπότης αναφέρει:

Επειδή ο διάλογος περιστράφηκε αποκλειστικά και μόνο γύρω από το κυκλοφοριακό πρόβλημα οχημάτων και πεζών, που ταλανίζει την πόλη μας, σήμερα θα σταθώ  στο άλλο μεγάλο πρόβλημα της πόλης μας, την καθαριότητα.

Από την Καλαμάτα σας στέλνω δύο φωτογραφίες, που δείχνουν ότι αυτή η πόλη εξαφάνισε μέσα σε 2 χρόνια τους πλαστικούς κάδους και τη βρωμιά τους από τους δρόμους. Έτσι σήμερα η Καλαμάτα από μια βρώμικη πόλη πριν από δύο χρόνια, μετατράπηκε σε μια πεντακάθαρη πόλη, πραγματικό πρότυπο.

Η πρώτη φωτογραφία παρουσιάζει υπόγειο κυλινδρικό κάδο με υπέργεια στεφάνη κτισμένη με  Μανιάτικη πέτρα. Οι κάδοι αυτού του τύπου κοσμούν τις γειτονιέςς αμιγούς κατοικίας.

Η δεύτερη φωτογραφία παρουσιάζει υπόγειο κάδο σκεπασμένο με ανοξείδωτο μέταλλο, με παραλληλόγραμμη υπέργεια εξοχή για την είσοδο των σκουπιδιών. Οι κάδοι αυτοί κοσμούν εμπορικές γειτονιές και πεζοδρόμους.

Αυτή η λύση μπορεί να αποτελέσει μια λύση του προβλήματος των σκουπιδιών και της δικής μας πόλης, αν και κατά τη γνώμη μου “σηκώνει” βελτιώσεις, τις οποίες μπορούν να κάνουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, που γνωρίζουν καλυτέρα το θέμα και έχουν την απαιτούμενη εμπειρία. Θα ήταν πολύτιμο, συμπολίτες μας με τα πιο πάνω προσόντα να μπουν στον διάλογο με βελτιωμένες προτάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet