Ο εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας του Δήμου Χαλανδρίου αμφισβητεί τα εμβόλια!
Κοινωνία

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας του Δήμου Χαλανδρίου αμφισβητεί τα εμβόλια!

Δηλώσεις σχετικά με την πιστοποίηση ή μη των εμβολίων που κάνουμε για να προστατευθούμε απέναντι στον κορωνοϊό, που αν μη τι άλλο, δημιούργησαν αίσθηση, έκανε δημοτικός σύμβουλος του Χαλανδρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 14/7.

Ειδικότερα, σε συζήτηση που προκλήθηκε από τη δημοτική παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση του τέως δημάρχου Γιώργου Κουράση, για τη συμβολή του Δήμου στην ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος, ο ιατρός Ιωάννης Λαδόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι και εντεταλμένος του Δήμου σε θέματα Υγείας, είπε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι τα εμβόλια δεν είναι πιστοποιημένα και δεν έχουν περάσει από την πειραματική φάση. Επίσης, υποστήριξε, επικαλούμενος μελέτες, ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού είναι «δέκα φορές ασθενέστερα».

Αν και ο κ. Λαδόπουλος δεν τάχθηκε κατά των εμβολιασμών, η όλη τοποθέτησή του μάλλον δύσκολα μπορεί να εκληφθεί ως ενισχυτική του εμβολιαστικού κινήματος.

Μάλιστα, η τοποθέτησή του προκάλεσε την «έκρηξη» του Σωτήρη Λαπιέρη, από το Χαλάνδρι Ενάντια Πρωτοβουλία Πολιτών, που μίλησε για «ντροπή» που το Σώμα επέτρεψε να ακούγονται απόψεις ότι τα εμβόλια δεν έχουν περάσει την τρίτη φάση και άλλα «βαριά ψέματα και παραπληροφόρηση». Ο κ. Λαδόπουλος ανταπάντησε ότι όσα είπε «έχουν βεβαιωθεί από επαΐοντες καθηγητές» και «δεν υπάρχει αμφισβήτηση», προσθέτοντας «οι ίδιες οι παρασκευάστριες εταιρείες δηλώνουν ότι τα εμβόλια διαρκούν μόνο 6-8 μήνες», ενώ «πλείστα φάρμακα χρησιμοποιήθηκαν για την υγεία του πρώην Αμερικανού προέδρου Τραμπ»

Από εκεί και πέρα, στη συζήτηση που ακολούθησε είχαμε το… σύνηθες πια φαινόμενο της εξάντλησης των πολιτικών επιχειρημάτων, αναλόγως με τον ποιον κομματικό χώρο εξέφραζε ο κάθε ομιλητής, που κάθε άλλο παρά συνέβαλαν στο να καταλήξει το Σώμα σε μια συγκεκριμένη απόφαση.

Εξάλλου, πολιτική ήταν και η τοποθέτηση του δημάρχου, που τόνισε ότι «τα εμβόλια είναι εμπόρευμα», φέρνοντας ως παράδειγμα τους Ινδούς που, παρότι παράγουν τα περισσότερα σχετικά προϊόντα, δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά, αλλά και τη χαμηλή παράδοση των συγκεκριμένων σκευασμάτων στην Αφρική. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Σίμος Ρούσσος τάχθηκε κατηγορηματικώς υπέρ της χρησιμότητας των εμβολίων κατά της πανδημίας, προσθέτοντας ωστόσο την αναγκαιότητα ενίσχυσης και του δημοσίου συστήματος υγείας, το οποίο -όπως είπε- εξακολουθεί να δέχεται επιθέσεις.

Την ίδια στιγμή κατέκρινε τους μέχρι σήμερα κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα, ενώ μίλησε για «επικοινωνιακά παιχνίδια», που μεταφέρονται και στο Δημοτικό Συμβούλιο, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση της παράταξης Κουράση. Τόνισε δε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να κάνει τη «σοβαρή δουλειά» που έχει ήδη υλοποιήσει στο κομμάτι της αντιμετώπισης της απειλής του κορωνοϊού, τόσο σε επικοινωνιακό, όσο και σε άμεσα πρακτικό επίπεδο. Τέλος, δήλωσε κατηγορηματικώς αντίθετος με τις όποιες «επιτροπές ειδικών», οι οποίες -κατά τη γνώμη του- επέτειναν τη σύγχυση και δημιούργησαν τις «στρατιές των αρνητών».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Γερολυμάτος,  έχοντας μόλις επιστρέψει από διακοπές, μετέφερε την εμπειρία του από την ανυπαρξία οποιουδήποτε ελέγχου στο πλοίο με το οποίο ταξίδεψε με την οικογένειά του. Επίσης, επιχειρηματολογώντας πάνω στην αίσθηση της «παντελούς έλλειψης ελέγχων», αναφέρθηκε στις καταγγελίες του για συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα στην πόλη όπου γίνονταν «κορωνοπάρτι» στη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας, οι οποίες όμως δεν βρήκαν «ευήκοα ώτα».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Λούλα Καρατζά, τόνισε ότι δεν έγινε συζήτηση για την ουσία του θέματος, ότι δηλαδή «ζητούν από την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει πράγματα που δεν την αφορούν» και έπρεπε να έχουν αναληφθεί από το κράτος. «Αν τους ανοίξουμε την πόρτα τώρα, τελειώσαμε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Καρατζά, αντιπροτείνοντας ο Δήμος να πράξει όσα του αναλογούν και ταυτοχρόνως να διεκδικήσει νοσοκομεία, γιατρούς, στελεχωμένες υπηρεσίες υγείας. «Γι’ αυτά να φωνάξουμε και όχι για το αν θα κάνει εμβόλια ο κόσμος» κατέληξε η δημοτική σύμβουλος.

Τελικώς, κι αφού είχε διαφανεί ότι δεν θα υπήρχε θετική απόφαση για το θέμα, δεν μπήκαν προς ψήφιση ούτε η πρόταση της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, ούτε και το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Λαπιέρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet