Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χαλανδρίου: Καταδίκη της αστυνομικής επέμβασης στη λαϊκή αγορά
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χαλανδρίου: Καταδίκη της αστυνομικής επέμβασης στη λαϊκή αγορά

Με αφορμή τα χθεσινά (6/3) επεισόδια στη λαϊκή αγορά του Κάτω Χαλανδρίου, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χαλανδρίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Ενώ η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης, τόσο στην υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και των οικονομικών επιπτώσεών της, είναι πλέον παραπάνω από εμφανής, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επεκτείνει την επίδειξη αστυνομικής καταστολής φθάνοντας στο επίπεδο επεμβάσεων όπως η χθεσινή (6/3) στη λαϊκή αγορά στο Κάτω Χαλάνδρι.

Είναι προφανές πλέον ότι για την κυβέρνηση ο στόχος είναι ο εκφοβισμός του κάθε Δημοκράτη Πολίτη με την επίκληση ή κατασκευή οποιασδήποτε πρόφασης. Με πρόφαση είτε την πανδημία είτε την επίκληση του δόγματος «0Νόμος και Τάξη», η βίαιη καταστολή είναι η μοναδική επεξεργασμένη απάντηση της κυβέρνησης.

Σήμερα εισπράττει αυτή την απάντηση όποιος διαμαρτύρεται την καταρράκωση των αρχών του Κράτους Δικαίου, το προηγούμενο διάστημα όποιος αντιδρούσε στην εγκαθίδρυση Αστυνομίας εντός των Πανεπιστημίων και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η αντίληψη της κυβέρνησης ότι διά μέσου της άκρατης καταστολής θα διαφύγει από τα προβλήματα που οι πολιτικές της δημιουργούν, εκτός από ανιστόρητη, είναι πλέον και επικίνδυνη. Οι Δημοκρατικοί Πολίτες -όποιος πολιτικός φορέας και εάν τους εκφράζει- δεν εγκλωβίζονται πλέον στα διλήμματα, Δημοκρατία ή Υγεία, Οικονομική Επιβίωση ή Πανδημία, που συντονισμένα και απροκάλυπτα θέτει η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της και κυρίως δεν φοβούνται όπως αποδεικνύει η ιστορία αυτού του τόπου.

Κάθε ημέρα από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα αντιλαμβάνεται ότι το κράτος δεν συνιστά το λάφυρο ολίγων και αρεστών, η Δημοκρατία και οι θεσμοί της δεν φυλακίζονται ούτε διώκονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet