Πεύκο Πολίτη: Τίτλοι τέλους σε μια εκκρεμότητα μισού αιώνα για το Χαλάνδρι – Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η πολεοδομική μελέτη
Κοινωνία

Πεύκο Πολίτη: Τίτλοι τέλους σε μια εκκρεμότητα μισού αιώνα για το Χαλάνδρι – Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η πολεοδομική μελέτη

Μια εκκρεμότητα μισού και πλέον αιώνα για το Χαλάνδρι κλείνει με την έκδοση του του ΦΕΚ (420/24.05.2023 τ. Δ), με το οποίο εγκρίνεται η Πολεοδομική Μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Χαλανδρίου για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη», των 1.300 στρεμμάτων

Πενήντα δύο (52) χρόνια μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος του 1971, που άφησε την εν λόγω περιοχή εκτός Σχεδίου, 36 χρόνια από την πρώτη απόπειρα σύνταξης Πολεοδομικής Μελέτης για την περιοχή και πέντε χρόνια από τη στιγμή που ο Δήμος Χαλανδρίου κατέθεσε την Πολεοδομική Μελέτη στην αρμόδια δ/νση της Περιφέρειας Αττικής, η οδύσσεια χιλιάδων μικροϊδιοκτητών τελειώνει! «Μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για το Χαλάνδρι δημιουργείται, δικαιώνοντας πλήρως της επίπονες προσπάθειες της σημερινής διοίκησης του Δήμου για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης, αλλά και το όραμά της για τον δημόσιο χώρο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Μια δυσάρεστη εξαίρεση

Το μόνο που άλλαξε στην Πολεοδομική Μελέτη, που ολοκλήρωσε και κατέθεσε ο Δήμος Χαλανδρίου, και ομόφωνα ενέκρινε το ΣΥΠΟΘΑ, είναι η εξαίρεση, με απόφαση του ΥΠΕΝ, της έκτασης των 35.000 τ.μ. του αμερικανικού κολλεγίου ACS.

Συνέπεια των παραπάνω είναι, δυστυχώς, η αύξηση των εισφορών σε γη και χρήμα όλων των ιδιοκτητών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο ισοζύγιο πρασίνου, που θα κληθούν να καταβάλουν οι πολίτες, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή.

Σ. Ρούσσος: Μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για το Χαλάνδρι

«Σε κάθε περίπτωση, η ένταξη της περιοχής αποτελεί μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για την πόλη, μιας και αποτελεί το 10% της συνολικής έκτασης του Δήμου και βρίσκεται πάνω σε τρεις σταθμούς Μετρό» δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσσος.

«Ο Δήμος θα αξιοποιήσει τα 30 στρέμματα του Νομισματοκοπείου που μας παραχωρήθηκαν, με ομόφωνη απόφαση της Βουλής, το 2016, μετά από εισήγηση του Δήμου. Θα γίνουν σχολεία, νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, πλατείες, χώροι πρασίνου και πολιτισμού» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet