Στον ανακριτή οι μαθητές που συνελήφθησαν στη μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης – Ανάμεσά τους και ο 14χρονος Βαγγέλης από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Reader.gr
Κοινωνία

Στον ανακριτή οι μαθητές που συνελήφθησαν στη μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης – Ανάμεσά τους και ο 14χρονος Βαγγέλης από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 19/10 οι μαθητές που συνελήφθησαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης 15/10 στο κέντρο της Αθήνα και επί τέσσερις μέρες παρέμεναν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ. Μεταξύ αυτών και ο 14χρονος μαθητής Βαγγέλης, από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, η σύλληψη του οποίου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον Δήμο και όχι μόνο…

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της Ευελπίδων, ως ένδειξη συμπαράστασης, ζητώντας να αφεθούν όλοι ελεύθεροι, χωρίς να τους αποδοθεί καμία κατηγορία.

Η αδελφή του 14χρονου Βαγγέλη, μιλώντας στις κάμερες ανέφερε: «Χάθηκε ο Βαγγέλης και δεν ήξερα πού είναι. Τον έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε. Πήραμε την μητέρα μου και μας είπε ότι τον έχουν κρατήσει στη ΓΑΔΑ και κατηγορείται για κακουργήματα. Εννοείται πως τρέξαμε να τον δούμε, αλλά δεν μας άφησαν. Λόγω COVID δεν τον έχουμε δει καθόλου. Τηλεφωνικά έχει μιλήσει λίγο με την μητέρα μας».

Από την πλευρά τους,  εκπρόσωποι γονέων ανέφεραν ότι οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα στη διαμαρτυρία, καθώς τα αιτήματα τους για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης είναι δίκαια, λόγω των μεγάλων ελλείψεων που παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε εξοπλισμό στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των ανηλίκων βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Φίλης

«Τα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία» το μήνυμα του Σίμου Ρούσσου από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων

Στη συγκέντρωση στα δικαστήρια παρών είναι και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο οποίος σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να πούμε το αυτονόητο, ότι τα 14χρονα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία, στους καθηγητές τους και στις οικογένειές τους. Αν βρίσκονται στα δικαστήρια, αυτό είναι ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά που αγωνίζονται, γιατί η θέση μας είναι δεδομένη και είναι με τους Αγιάννηδες, όχι με τους Ιαβέρηδες».

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα της κράτησης του μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο Δήμος Χαλανδρίου εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στον 14χρονο, ζητώντας «την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του». 

Στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων, όπου προσήχθη το πρωί της Δευτέρας ο μαθητής -μαζί με άλλους τέσσερις μαθητές που επίσης είχαν συλληφθεί- για να απολογηθεί, εκτός από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο συμμετέχουν επίσης οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Αθανασάτου, Έλενα Χριστούλη, Κώστας Γερολυμάτος και Χάρης Μαυρουδής.

Με στοιχεία από το reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet