Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς
Κοινωνία

Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς.

Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος «σχεδόν 83.000 παιδιά αποκλείστηκαν πανελλαδικά από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ) με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τη χρονιά 2021-2022».

«Για ακόμα μια χρονιά το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή, αντί να είναι υποχρέωση του κράτους που θα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά σε δημόσιες δομές σύγχρονης παιδαγωγικής φροντίδας και αγωγής, με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία τους, μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας, σε εμπόρευμα, σε ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης, σε παιδοφυλακτήριο.

»Με την πολιτική αυτή είναι πλήρως συντονισμένος ο Δήμος Χαλανδρίου» συμπληρώνει ο Σύλλογος, «γι’ αυτό:

  • Ψάχνουμε απεγνωσμένα για έναν παιδικό σταθμό στη γειτονιά μας που να έχει θέσεις, καθώς ο αριθμός των δημόσιων παιδικών σταθμών δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στον Δήμο.
  • Εκατοντάδες γονείς στο Χαλάνδρι πληρώνουμε είτε τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, είτε τα δίδακτρα στους δεκάδες ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν.
  • Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κτηριακές υποδομές για να στεγαστούν τα παιδιά της Προσχολικής Αγωγής γι’ αυτό και ο Δήμος τοποθετεί κοντέινερ στους προαύλιους χώρους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet