Το Κέντρο Γυναικών Χαλανδρίου ενημερώνει για τη βία κατά των γυναικών
Κοινωνία

Το Κέντρο Γυναικών Χαλανδρίου ενημερώνει για τη βία κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25η Νοεμβρίου), τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου θα βρίσκονται την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου (stand πλησίον ΚΕΠ), από τις 10:00 έως τις 13:00, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες και να διαθέσουν έντυπο υλικό των υπηρεσιών του Κέντρου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρεται:

«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη» (4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών στο Πεκίνο).

25 Νοεμβρίου 2015… 1 στις 3 γυναίκες εξακολουθεί να πέφτει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας και παρά την αυξανόμενη διεθνή προσοχή στο ζήτημα, τα επίπεδα της βίας κατά των γυναικών παραμένουν απαράδεκτα υψηλά, περιλαμβάνοντας ενδοοικογενειακή βία, βιασμούς, ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων, καταναγκαστικούς γάμους και trafficking.

Ας μιλήσουμε τη φωνή της ισότητας για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης κατά των γυναικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet