«Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»: Ο κ. Ρούσσος οφείλει να είναι προσεκτικός στον δημόσιο λόγο του
Κοινωνία

«Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»: Ο κ. Ρούσσος οφείλει να είναι προσεκτικός στον δημόσιο λόγο του

«Είμαστε η ασπίδα απέναντι σε λογικές διαίρεσης και αναστολής λύσεων, απέναντι σε καθεστωτικές συμπεριφορές εντός και εκτός του δημαρχιακού μεγάρου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό το απόσπασμα του δελτίου Τύπου, που εκδόθηκε μετά τις εκλογές, αποτέλεσε το κεντρικό σημείο, τον πυρήνα της αντίληψής μας για το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου 2019, ήταν ο τρόπος που αντιληφθήκαμε το μήνυμα των συμπολιτών μας» αναφέρει η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023», με επικεφαλής τον κ. Μάνο Κρανίδη, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στον μεγάλο θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί για τις αναρτήσεις του δημάρχου Σίμου Ρούσσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στο εξάμηνο που μεσολάβησε από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου έως σήμερα, όπως προσθέτει η παράταξη, «ενθαρρύναμε συγκλίσεις και στηρίξαμε στην πράξη, ενέργειες και αποφάσεις της διοίκησης που αφορούσαν στο παρόν και το μέλλον της πόλης μας». Αναφέρει, δε, την πολιτική ψήφο ανοχής (λευκό) στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 και την υπερψήφιση του ΣΒΑΚ. «Ήμασταν η μόνη δημοτική παράταξη, πέραν της σύμπραξης που διοικεί τον Δήμο, που κινήθηκε μακριά από το αρνητικό στερεότυπο της στείρας καταψήφισης» λέει ο συνδυασμός του κ. Κρανίδη, για να προσθέσει:

«Ωστόσο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παρατηρούσαμε ότι η συμπεριφορά της διοίκησης συνέχιζε να παρουσιάζει τις διαπιστωμένες παθογένειες της πρώτης θητείας, που κατά ένα μέρος εκπορεύονται από τη μακρόχρονη παραμονή σε θέση εξουσίας. Ο στυλιζαρισμένος βερμπαλισμός του δημάρχου όμως από την περασμένη εβδομάδα “κτύπησε κόκκινο”, κάνοντας μία άστοχη ανάρτηση στο Facebook, σαφώς παρεξηγήσιμη, αμφιλεγόμενη και βαθιά διχαστική, σε καιρούς χαλεπούς που πρέπει να σκεφτόμαστε διπλά πριν εκφέρουμε δημόσιο λόγο. Σε ημέρες κατά τις οποίες, οι ακρίτες του Έβρου και του B.A. Αιγαίου βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας του τουρκικού παράγοντα να ενθαρρύνει παράνομες και εμπρηστικές ενέργειες, που αποτελούν ασύμμετρη και υβριδική απειλή για τη χώρα και στρέφονται ευθέως κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

»Σε αυτό το εθνικά κρίσιμο ζήτημα η ανακοίνωση του κορυφαίου συλλογικού φορέα των Δήμων της ΚΕΔΕ είναι ξεκάθαρη και ουσιαστική. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Χαλανδρίου προχώρησε σε υπερ-απλουστεύσεις, οι οποίες είναι τουλάχιστον άστοχες και εμπρηστικές. Μάλλον δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί, εμφανώς λόγω της πανθομολογουμένης παρορμητικότητας, πολιτικής μυωπίας και ιδεοληψίας του, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας εμπιστεύεται  τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, τα οποία μπορούν “να φυλάττουν Θερμοπύλες” και ταυτόχρονα να περιφρουρούν τον ανθρωπισμό προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, πάντα με σεβασμό προς το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταδικάζει, όπως εξάλλου ΠΑΝΤΑ έκανε, τις ακραίες μειοψηφικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές.

»Τον καλούμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και φειδωλός στον δημόσιο λόγο του ως θεσμικό πρόσωπο που εκπροσωπεί 100.000 πολίτες,  περιορίζοντας το “πληθωρικό” του λεξιλόγιο στα πλαίσια συζητήσεων με το στενό πολιτικό του κύκλο.

»Ταυτόχρονα καλούμε το σύνολο των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου να απέχουν από ενέργειες που δημιουργούν περαιτέρω όξυνση και ανάβουν τη σπίθα στην αναζωπύρωση διχαστικών συμπεριφορών που κάποτε πλήγωσαν την Ελλάδα. H δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και έχει δικλείδες εφαρμογής μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

»Για τον Ορίζοντα της δικής μας πόλης “η γραμμή χαράχθηκε”. Από τη μία πλευρά το εθνικό συμφέρον, η κοινή λογική, ο ανθρωπισμός και η τοπική ομοθυμία. Εμείς αυτή επιλέγουμε, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Γυρίζουμε την πλάτη προς στην άλλη πλευρά, αυτή που πρεσβεύει τη διαχωριστική λογική που δεν οδηγεί πουθενά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet