Γ. Κουράσης: Απαντάμε με πολιτική ευπρέπεια στις κακοήθειες της διοίκησης Ρούσσου
Πολιτική

Γ. Κουράσης: Απαντάμε με πολιτική ευπρέπεια στις κακοήθειες της διοίκησης Ρούσσου

Με νέα ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, Γιώργος Κουράσης, επανέρχεται στην αντιπαράθεσή του με τον δήμαρχο, Σίμο Ρούσσο, τον οποίο και κατηγορεί για προσπάθεια αποπροσανατολισμού σε σχέση με προηγούμενες καταγγελίες του, αλλά και αντιπερισπασμούς «με κακοήθεια».

Στη νέα ανακοίνωσή του ο κ. Κουράσης αναφέρει:

«Έτσι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με ήθος και ευπρέπεια!»

Ενοχλήθηκε ο κ. Ρούσσος από την ανακοίνωσή μου!

Και επιτίθεται, με τον μοναδικό τρόπο που αυτός και οι ομοϊδεάτες του έχουν μάθει ν’ απαντούν, τον  αποπροσανατολισμό! Τον ακολουθούν όμως και οι όψιμοι υπερασπιστές του, διανθίζοντας τον αντιπερισπασμό με κακοήθεια.

Aκόμα και τον πολιτικό πολιτισμό, που εμείς έχουμε επιδείξει μέχρι σήμερα στον Δήμο μας, υπόδειγμα για το πώς πρέπει να πορεύεται μια σοβαρή αντιπολίτευση, παρερμηνεύει και λοιδωρεί. Δηλαδή, την υπεύθυνη κριτική, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και τη στήριξη της δημοτικής Αρχής για την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών του. Έννοιες και συμπεριφορές, ίσως, άγνωστες σε ανθρώπους που έχουν βιώσει μόνο το «Αντί» και το «Κατά» στην πολιτική τους πορεία.

Δεν πειράζει όμως. Εμείς, έτσι θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε. Με ήθος και ευπρέπεια.

Επί της ουσίας τώρα.

Αναφέρεται ο κ. δήμαρχος σε μια σειρά θεμάτων της δικής μας θητείας, που βέβαια είναι προφανές ότι γίνονται στο πλαίσιο του αντιπερισπασμού και της αποφυγής αιτιολόγησης των αναιτιολόγητων.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα συζητήσουμε ΟΛΑ στο Δ.Σ. Και εάν υπαινίσσεται κάτι, του δείχνουμε και τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Γιατί σε μας δεν περνάνε αυτά! Και άλλοι «προσπάθησαν», αλλά φάγανε τα μούτρα τους.

Αλλά, έλεος κύριε δήμαρχε! Δεν περίμενα να έχετε τη γενναιότητα να ομολογήσετε ή (θα τολμούσα να πω, υπό άλλες συνθήκες) και να ευχαριστήσετε τον πολιτικό σας αντίπαλο για τη στήριξή του στο έργο σας. Όμως το να κάνετε και κριτική…πάει πολύ.

Να σας θυμίσω λοιπόν, ότι στο θέμα των τελών που διεκδικεί ο Δήμος από την Αττική Οδό, Μετρό και ΟΣΕ ήμουν εγώ αυτός που σας προέτρεψε στην Οικονομική Επιτροπή να ξεκινήσετε διεκδικήσεις, μόλις ενημερώθηκα ότι στον Δήμο Ασπροπύργου ωρίμασαν οι συνθήκες για επίτευξη παρόμοιας απαίτησης και, μάλιστα, σας υπέδειξα και συνάδελφο αυτοδιοικητικό (πρ. δήμαρχο) που χειρίζεται την υπόθεση. Τώρα, να με κατηγορείται ότι «λησμόνησα» να βεβαιώσω και να εισπράξω μάλιστα 10 εκατ. μόνο υποκρισία και μικροψυχία μπορεί να υποδηλώνει αυτός ο ισχυρισμός σας. Αλλά και θυμηδία σε όσους γνωρίζουν!

Σε κάθε περίπτωση, θα σας συμβούλευα να αφήσετε το διαδικτυακό παιχνιδάκι με τις μεθοδευμένες αναρτήσεις και τις κοινοποιήσεις της ομάδας σας (αλήθεια πότε προλαβαίνετε;) και να φέρετε στοιχεία στο Δ.Σ. για όλα αυτά τα «πυροτεχνήματα» που εκτοξεύετε, όπως άλλωστε σας ζήτησα και στο Δ.Σ.

Όπως, επίσης, να με κατηγορείτε για το θέμα της αδειοδότησης των παιδικών χαρών και των λοιπών αθλητικών χώρων, μόνο αμνησία μπορεί να χαρακτηρίζει αυτήν την τοποθέτηση, όταν είναι γνωστό ότι επί θητείας μου ξεκίνησε η πιστοποίηση 19 παιδικών χαρών και δρομολογήθηκε η πιστοποίηση των υπολοίπων. Αλλά και η προσπάθεια για νομιμοποίηση των αθλητικών χώρων, σ’ ένα καθεστώς άναρχο που αφορούσε σε όλη την Αυτοδιοίκηση.

Τώρα, εάν μου καταλογίζετε έμμεσα, κ. Δήμαρχε, γενικότερα ότι δεν είχα πλάτες από την τότε κυβέρνηση και τους φορείς της, π.χ. ΕΥΔΑΠ, σε αντίθεση με εσάς, αυτό το αναγνωρίζω. Βλέπετε, εγώ όταν απευθυνόμουν αυτοδιοικητικά σε όλους τους Χαλανδραίους δεν έπαιζα παιχνίδια, με το κόμμα που υποστηρίζω, στην πλάτη τους. Ως δήμαρχος δεν είχα κομματικούς φίλους. Εσείς, μπορείτε να ισχυρισθείτε το ίδιο;

Δίναμε μάχες, μαζί με τους συνεργάτες μου. Άλλες τις κερδίζαμε και άλλες τις χάναμε. Και είμαι υπερήφανος γιατί καταφέραμε πολλά. Το γεγονός ότι σε μια κουτσουρεμένη θητεία (περίπου 3 χρόνων), με πλήθος προβλημάτων λόγω της εφαρμογής του «Καλλικράτη», δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε, στην κρίση των πολιτών, ολοκληρωμένο το έργο μας, μας αφήνει μια πικρία. Όμως, είμαστε υπερήφανοι που παραδώσαμε έναν νοικοκυρεμμένο Δήμο, σε άριστη οικονομική κατάσταση (με σημαντική μάλιστα μείωση των κεντρικών πόρων από το κράτος) και με πληθώρα ώριμων έργων για δημοπράτηση. Στοιχεία που καρπώνεστε εσείς τώρα! Και, κυρίως, μια θητεία χωρίς σκιές… κάτι  που εύχομαι να την έχετε και εσείς κ. Ρούσσο.

Όμως, σήμερα κρίνεστε εσείς κ. δήμαρχε. Και επειδή ξεπεράσατε, κάπως άκομψα, στην ανακοίνωσή σας τα όσα ευτράπελα διαδραματίστηκαν στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ., στην κόντρα σας με τους συναδέλφους της παράταξής σας, περιμένουμε ακόμα απαντήσεις. Αλήθεια, δεν νοιώθετε την ανάγκη ν’ απολογηθείτε γι’αυτήν την αχαρακτήριστη συμπεριφορά, όπου αποσύρατε τους δημοτικούς συμβούλους που σας ακολουθούν, προσπαθώντας να «τορπιλίσετε» μια συνεδρίαση, η οποία εξελίσσετο σε κόλαφο για εσάς προσωπικά. Σε βαθμό μάλιστα να απειλείτε με παραίτηση; Kαταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής συμπεριφοράς αιρετού και σεβασμού θεσμών και προσώπων;

Και για να μην παρεξηγηθούμε κ. δήμαρχε, ουδέποτε αμφισβήτησα τις ευαισθησίες σας ως εργατοπατέρας. Ιδίως με τα λεφτά των άλλων. Άλλωστε, είμαι σίγουρος, ότι και όλη την κλαδική του ΣΥΡΙΖΑ (ή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί μπερδευτήκαμε) να διορίζατε στον Δήμο, θα ήσασταν ευτυχής. Από την τσέπη σας, άλλωστε, θα τα πληρώνατε; Οι δημότες πληρώνουν. Είναι θέμα φιλοσοφίας. Με τους διορισμούς «από το παράθυρο» έχω πρόβλημα. Διότι πρωτίστως είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και βέβαια αξιοκρατίας.

Εμείς ενισχύσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου, αξιοποιώντας τον Νόμο των μετατάξεων, με μόνιμους υπαλλήλους (!) σε νευραλγικές θέσεις του Δήμου και μάλιστα ενώ είχαμε χάσει τις εκλογές, καταδεικνύοντας την υπευθυνότητά μας.

Τώρα, εάν με κατηγορείτε ότι στο μεταβατικό στάδιο των τριών (3) μηνών από τις εκλογές μέχρι την αλλαγή της δημοτικής Αρχής δεν έδωσα εντολή στις υπηρεσίες ν’ αποκρύψουν τους φακέλους των εργαζομένων από την αρμόδια υπερκείμενη Αρχή (λες και ήταν το «μαγαζάκι» μου), κάτι που κάνατε εσείς και διώκεστε τώρα ποινικά, είναι αλήθεια. Σας αφήνω όλη τη δόξα!

Τα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» τα ζήσαμε σε όλο τους το μεγαλείο. Μόνο να το πούμε λαϊκά «τζάμπα μαγκιές»!

Όμως, ψεύδεσθε κ. Ρούσσο όταν ισχυρίζεστε ότι δεν ταχθήκαμε υπέρ της πλήρωσης των μόνιμων θέσεων του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Κατ’ επανάληψη, έχω υπερθεματίσει στο Δ.Σ. γι’ αυτήν την αναγκαιότητα, αρκεί βέβαια αυτό να γίνει νομότυπα και με διαδικασίες αξιοκρατίας.

Η αποχώρηση της παράταξής μας γνωρίζετε πολύ καλά, πριν τη συζήτηση του θέματος, δεν αφορούσε στις οιεσδήποτε αντιθέσεις μας, αλλά ήταν αντίδραση στα όσα απαράδεκτα είχαν προηγηθεί από την αχαρακτήριστη συμπεριφορά σας. Άλλωστε, αυτήν την έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα, λόγω της μνημονιακής απαγόρευσης προσλήψεων, την πληρώσαμε ακριβά ως παράταξη. Αφού δεν μπορέσαμε να έχουμε την πόλη καθαρή στον βαθμό που επιθυμούσαμε.

Παρένθεση: Τώρα, βέβαια, αφήνω στην κρίση των «θαυμαστών» σας, που έσπευσαν, λίγο ως πολύ, να σας χαρακτηρίσουν «ήρωα» για την εντολή σας στις υπηρεσίες να πληρωθούν οι εργαζόμενοι (έχοντας προφανώς και τις πλάτες του φίλου σας υπουργού) και αντί να καταγγείλετε την κυβέρνηση, που «πέταξε το μπαλάκι» στους Δήμους,  στους δημάρχους, την ανάληψη της σχετικής ευθύνης που η ίδια δημιούργησε, φέρατε στο Δ.Σ. θέμα για την κάλυψη της απόφασής σας αυτής. Δήθεν πολιτική. Όταν είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος που εκτελεί αποφάσεις του Δ.Σ. δεν έχει προσωπική ευθύνη. Επομένως, οι όποιοι ενδεχόμενοι καταλογισμοί που μελλοντικά μπορεί να καταλογισθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα μοιρασθούν στους δημοτικούς συμβούλους και όχι σε σας.  Βέβαια και σε αυτό, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το νέο ήθος και ύφος της αντιπολίτευσης μας, σας δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι θα σας συμπαρασταθούμε, όπως άλλωστε κάναμε και στον προηγούμενο «ηρωισμό» σας.

Τα υπόλοιπα στο Δ.Σ. κύριε δήμαρχε…

Και για να μην ξεχνιόμαστε, περιμένουμε ακόμα να συζητηθεί στο Δ.Σ., κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης, το «καυτό θέμα» της ακύρωσης του μειοδότη, της δημοπρασίας προϋπολογισμού 5 εκατ., για τα αντιπλημμυρικά έργα και της απόφασης από την πλειοψηφία σας της Οικονομικής Επιτροπής για ανάθεση στον 15ο κατά σειρά μειοδότη εργολάβο(!), με επιβάρυνση του συμβατικού ποσού κατά 800.000. Ένα μείζον θέμα που έχει «βουήξει» η Αττική για τις σκοτεινές πτυχές του, που βαραίνουν εσάς προσωπικά. Και για να σας προλάβω κ. Ρούσσο περί Ελεγκτικού Συνεδρίου και λοιπών τυπικών διαδικασιών.  Πολύ καλά γνωρίζετε ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και το ηθικό.

Ιδίως όταν βγάζει μάτι η ανηθικότητά του.

Αναμένουμε….

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet