Η Βουή και η Μανία… συνταγογραφούν την Ανάγνωση
Πολιτισμός

Η Βουή και η Μανία… συνταγογραφούν την Ανάγνωση

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Η Βουή και η Μανία» του Faulkner William πραγματοποιεί η Διεύθυνση Πολιτισμού & Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, στις 17:30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συνταγογραφώντας την Ανάγνωση».

Συντονιστής θα είναι ο Δημήτρης Μαγριπλής.

Το βιβλίο περιγράφει τον ξεπεσμό μιας αριστοκρατικής οικογένειας και έμμεσα μιας ολόκληρης κοινωνικής δομής την προτεραία της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ανέτρεψε και συνέτριψε το «αμερικανικό όνειρο». Η ιστορία παρουσιάζεται από τέσσερις οπτικές γωνίες, των τριών γιων της οικογένειας και της μαύρης υπηρέτριάς τους, του μόνου θετικού προσώπου του μυθιστορήματος.

Η απώλεια των αλλοτινών προνομίων έχει ως συνέπεια ένα είδος έκρηξης που αφήνει να αναδυθούν τα συντρίμμια τριών ταλανιζόμενων ψυχών που το πεπρωμένο τους το έχει σφραγίσει η ιστορία χωρίς οι ίδιες να το συνειδητοποιούν.

Ωστόσο πραγματική πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος, αν και σιωπηλή, είναι η αδελφή των τριών γιων, ταυτόχρονα αντικείμενο επιθυμίας, μέτρο σύγκρισης και θύμα μιας οικογενειακής τελετουργίας που έχει πλέον καταλυθεί αφανισμένη μέσα στην ιστορική δίνη της οποίας ο Φώκνερ είναι και ο ίδιος πονεμένος μάρτυρας

Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο: Φιλικής Εταιρείας 12 και Τομπάζη, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6820464, [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet