Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου «Αργώ» παρουσιάζει την παράσταση «Ο Ταρτούφος»
Πολιτισμός

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου «Αργώ» παρουσιάζει την παράσταση «Ο Ταρτούφος»

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 21:00 η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου «Αργώ»  παρουσιάζει στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022, το έργο «Ο Ταρτούφος» του Μολιέρου σε διδασκαλία/σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου.

Τετρακόσια χρόνια κλείνουν φέτος από την γέννηση του Μολιέρου και η Θεατρική Ομάδα, με την άδεια και τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου, καταπιάνεται με το πιο διάσημο έργο του και ένα από τα διαμάντια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. 
Επτά χρόνια μετά την ίδρυσή της η Ομάδα επιστρέφει στον συγγραφέα με τον οποίο ξεκίνησε. Αυτά τα 7 χρόνια η Θεατρική Ομάδα με σταθερή πορεία και ενθουσιασμό εξελίσσεται, δημιουργεί και παρουσιάζει με εξαιρετική επιτυχία, παραστάσεις σε ανοικτά και κλειστά θέατρα Δήμων της Αττικής.

Λίγα λόγια για το έργο:

Κωμωδία που ξεσκεπάζει την τραγική επιρροή της έντεχνης υποκρισίας στη ζωή μας και την ανάγκη μας να βρούμε παρηγοριά σε ιδέες, απόψεις και πρόσωπα που μας προσφέρουν μια εύκολη και απόλυτη λύση στα προβλήματα της οικογενειακής και κοινωνικής μας ζωής. Με άξονα τη θρησκοληψία και τον καθωσπρεπισμό, ο Μολιέρος διαλύει τα θεμέλια των ψευτο-ηθικών κατασκευασμάτων, βάζοντας τον υποκριτή και κατ’ επάγγελμα απατεώνα ήρωά του, τον Ταρτούφο, να λεηλατήσει την ζωή του εύπιστου αστού Οργκόν.

Στο έργο παίζουν:

Δημητριάδης Αντώνης,  Ευθυμίου Αποστολία, Ζηρογιάννης Ανδρέας,  Kαϊμάκης Αλέξης, Λευκιμμιάτη Θεοδώρα,  Λιπατεντζόγλου Σοφία, Μανωλάς Ιάκωβος, Ροδοθεάτου Ξένια, Σιούτη Καίτη, Υφαντόπουλος Θανάσης και η μικρή Εύα Κολλάρου.

  • Μετάφραση: Ανδρέας Στάϊκος (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – Αθήνα, 1996).
  • Κοστούμια – Σκηνικά: η Ομάδα / Μακιγιάζ: Στέλιος Στειακάκης.
  • Σχεδιασμός αφίσας & προγράμματος: Ελένη Άννινου

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη μόνο με κράτηση δελτίου εισόδου στο viva.gr. Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet